ΗΠΑ: «H κόρη μου είχε μανιακό επεισόδιο όταν σκότωσε τον 9χρονο αδελφό της»

Η μητέρα της 12χρονης αποδίδει τη συμπεριφορά της σε παρενέργειες φαρμάκου

Η στιγμή της σύλληψης της 12χρονης μετά το μαχαίρωμα στον αδελφό της- «Λυπάμαι, συγγνώμη» μονολογούσε το κορίτσι/ βίντεο από Mega

Μια μητέρα θρηνεί για τον χαμό του 9χρονου γιου της που μαχαιρώθηκε από τη 12χρονη κόρη της, στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Το τραγικό συμβάν συνέβη τον περασμένο Ιανουάριο, όμως μόλις χθες η αστυνομία δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του κοριτσιού.

ΗΠΑ: 12χρονη δολοφόνησε τον μικρό αδελφό της - Η στιγμή της σύλληψής της

Η April Lyda, η μητέρα θύματος και δράστιδας, μίλησε στο NewsNation και τον Chris Cuomo για την τραγωδία, για το πού βρίσκεται τώρα η 12χρονη και γιατί πιστεύει ότι το μαχαίρωμα οφειλόταν σε κάποιο «μανιακό επεισόδιο» που προκλήθηκε από τη φαρμακευτική αγωγή για τη ΔΕΠΥ που λάμβανε η κόρη της. 

Η γυναίκα ούσα συναισθηματικά φορτισμένη και με δάκρυα στα μάτια, τόνισε «ήταν θέμα φαρμακευτικής αγωγής, όχι κάτι άλλο. Ήταν ακριβώς σαν ένα μανιακό επεισόδιο», σημειώνοντας ότι το κορίτσι δεν είχε δώσει σημάδια ότι μπορούσε να γίνει επικίνδυνη.

Η μητέρα εξήγησε ότι η κόρη της έπαιρνε φάρμακα για τη ΔΕΠΥ τα τελευταία πέντε χρόνια. Ξεκίνησε να ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή γιατί δυσκολευόταν να συγκεντρωθεί στο δημόσιο σχολείο. Πριν από ενάμιση χρόνο όμως, το κορίτσι έκανε κατ' οίκον εκπαίδευση, οπότε και σταμάτησε τη φαρμακευτική αγωγή. 

Όπως περιέγραψε, όταν η κόρη της επέστρεψε στο δημόσιο σχολείο για δεύτερη φορά, τα πράγματα πήραν κακή τροπή. «Έκοψε τα χέρια της μέσα σε ένα μήνα », είπε η April εξηγώντας την απόφασή της να σταματήσει να πηγαίνει η κόρη της στο σχολείο, αφότου πρωτίστως συνεννοήθηκε με το σχολείο και τον γιατρό που την παρακολουθούσε.

Μαμά και κόρη είχαν συζητήσει εκτενώς για τη φαρμακευτική αγωγή που έπαιρνε η 12χρονη, με το κορίτσι να περιγράφει στη μαμά της ότι ένιωθε «πραγματικά εκνευρισμένη, ευερέθιστη, και θυμωμένη χωρίς λόγο με το φάρμακο που έπαιρνε». Έτσι, λήφθηκε η απόφαση να σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή, αλλά «η ζημιά είχε γίνει» όπως είπε. «Τέτοια πράγματα μπορεί να συμβούν μήνες ή και χρόνια μετά τη διακοπή ενός φαρμάκου όπως αυτό» πρόσθεσε. 

Η April Linda είπε ότι η οικογένεια και οι ειδικοί που εργάζονται με την κόρη της θα ψάξουν σύντομα να δουν αν είχε υποστεί κάποια μόνιμη εγκεφαλική βλάβη λόγω της φαρμακευτικής αγωγής.

Η μητέρα της 12χρονης που σκότωσε τον 9χρονο αδελφό της μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την τραγωδία

Η μητέρα της 12χρονης που σκότωσε τον 9χρονο αδελφό της μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για την τραγωδία

Οι σκέψεις της 12χρονης για τον αδελφό της- Τι είχε εκμυστηρευτεί σε φίλους της

Η April Linda είπε ότι αργότερα έμαθε ότι η κόρη της είχε σκεφτεί να μαχαιρώσει τον αδερφό της δύο εβδομάδες νωρίτερα και και μάλιστα το είχε εκμυστηρευτεί σε δύο φίλους της.

«Δυστυχώς, ίσως φοβόντουσαν να το πουν στους γονείς τους ή σε εμένα. Αλλά δεν το έκαναν, οπότε δεν είχα ιδέα ότι είχε αυτές τις σκέψεις» είπε η μητέρα της 12χρονης.

Μοιράστηκε επίσης ότι η κόρη της είχε περάσει περισσότερο χρόνο απομονωμένη στο δωμάτιό της και ήθελε να είναι μόνη, αλλά το απέδωσε στην εφηβεία.

«Ήταν πολύ αγαπημένα αδέλφια»

Η μητέρα είπε ότι τα αδέρφια ήταν πολύ δεμένα. Για πολλά χρόνια, ήταν μόνο οι τρεις τους στην οικογένεια, έτσι μοιράζονταν έναν στενό δεσμό. «Έκαναν γιόγκα μαζί σχεδόν κάθε βράδυ. Έκαναν μαζί διακοπές και ταξίδια. Πάντα κάθονταν ο ένας δίπλα στον άλλον, ήταν πολύ δεμένοι. Τον αγαπούσε και την αγαπούσε».

Η 12χρονη δεν έχει ιδέα ακόμη… γιατί μαχαίρωσε τον αδελφό της

Σχεδόν έξι μήνες μετά το μαχαίρωμα που στοίχισε τη ζωή του 9χρονου αδελφού της, η 12χρονη «ακόμα δεν έχει ιδέα γιατί το έκανε. Είναι ραγισμένη και νιώθει πολύ ένοχη, αλλά εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει γιατί το έκανε. Είπε ότι ήταν σαν να μην ήταν αυτήν».

«Ξέρω το παιδί μου και ξέρω ότι δεν ήταν αυτή» τόνισε η μητέρα. Είπε επίσης ότι η «ομάδα των ειδικών» που εργάζεται με την κοπέλα καθημερινά από το περιστατικό την πιστεύει επίσης.

«Εκφράζει συνεχώς ότι της λείπει και πραγματικά λυπάται ξανά και ξανά».

Όσο για το τι θα ακολουθήσει, η μητέρα είπε ότι δεν έχει ακούσει τίποτα για το αν θα απαγγελθούν κατηγορίες ή όχι και πως μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί καμία. Όσο για τις δικές της επιθυμίες, θέλει η κόρη της να πάρει τη βοήθεια που χρειάζεται και μετά θέλει να επιστρέψει τελικά στο σπίτι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top