Ερντογάν: «Θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τους θανάτους από τον σεισμό»

Υποσχέθηκε ότι θα κατασκευαστούν 200.000 πολυκατοικίες σε 11 επαρχίες

Λαϊκή οργή των Τούρκων για την ολιγωρία Ερντογάν- βίντεο κεντρικού δελτίου Star 8/2/23

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεσμεύτηκε σήμερα ότι θα λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για τους περισσότερους από 42.000 θανάτους στους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν το νότιο τμήμα της χώρας στις 6 Φεβρουαρίου.

Ερντογάν: Απέδωσε τον σεισμό «στη μοίρα» - Σόου Εμινέ με τα βρέφη

«Είναι καθήκον μας να καταστήσουμε υπόλογους εκείνους που διέπραξαν αδικοπραγίες και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», δήλωσε ο Ερντογάν στη νότια επαρχία Οσμανίγιε.

Σεισμός Τουρκία: Οργή κατά του Ερντογάν για την ολιγωρία

Η τουρκική κυβέρνηση έχει βρεθεί αντιμέτωπη με έντονη κριτική για καθυστερημένη αντίδραση στους φονικούς σεισμούς και για την πολεοδομική πολιτική της, καθώς χιλιάδες πολυκατοικίες κατέρρευσαν, εγκλωβίζοντας θύματα κάτω από ερείπια.

Σεισμός Τουρκία: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο κατασκευαστής 12όροφου κτιρίου

Χθες, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα κατασκευαστούν 200.000 πολυκατοικίες σε στέρεα εδάφη και με βάση τις σωστές πρακτικές στις έντεκα επαρχίες που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό.

Σεισμός Τουρκία: Πάνω από 40.000 οι νεκροί - Στήριξη Μπλίνκεν στην Άγκυρα

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD σήμερα, ο αριθμός των νεκρών από τους σεισμούς στην Τουρκία ανέρχεται σε 42.310. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top