Σεισμός: «Σε βλέπουν σαν Θεό» - Υπερηφάνεια για τους Έλληνες διασώστες

«Επιχειρούμε για να βρούμε ζωντανούς»

Έλληνες διασώστες βρίσκονται στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και ψάχνουν για ζωή στα χαλάσματα / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Μπορεί η ελληνική ΕΜΑΚ να αναχώρησε από τις περιοχές που επλήγησαν από το σεισμό στην Τουρκία, όμως Έλληνες εθελοντές διασώστες εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί και να βοηθούν τους συνανθρώπους μας. Στην επαρχία Καχραμάνμαρας βρίσκονται δύο ομάδες που επιχειρούν συνεχώς στα ερείπια αναζητώντας κάποιο ίχνος ζωής. 

Σεισμός Τουρκία: Μέσα στις σκηνές στήνουν τη νέα τους ζωή 

Στις εικόνες που μετέδωσε από την καρδιά του Καχραμάνμαρας η ανταποκρίτρια του Star Κατερίνα Ρίστα, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κλήθηκε να ανασύρει δύο παιδιά 19 και 16 ετών που εντοπίστηκαν νεκρά.

Σεισμός: «Θέλω νερό και παγωτό» - Θαύμα στα χαλάσματα μετά από 7 ημέρες

«Μας ειδοποίησαν από την κινέζικη ομάδα οι οποίοι επιχειρούσαν στο σημείο, ότι έχουν βρει ανθρώπους. Ήρθαμε, επιχειρήσαμε, δυστυχώς ήταν νεκροί και κάναμε τη διαδικασία για τον απεγκλωβισμό των σορών για να δοθούν στις οικογένειες», δήλωσε μέλος της ομάδας «Έλληνες Διασώστες».

Έλληνες διασώστες στην Τουρκία

Σεισμός Τουρκία: Συγκίνηση για τους Έλληνες διασώστες

Σεισμός Τουρκία: «Η πιο δυνατή στιγμή είναι όταν σου ζητάνε βοήθεια»

Στο ισοπεδωμένο Καχραμάνμαρας επιχειρούν δύο ομάδες εθελοντών διασωστών. Οι Ελληνες διασώστες από τη Θεσσαλονίκη και η Επίλεκτη. Ανάμεσά τους η 29χρονη Ποδολόγος - Νοσηλεύτρια Αναστασία Τάντη και ο 57χρονος εικονολήπτης Δημήτρης Αλεξάκης.

«Φόβος κανένας, είμαστε μια ομάδα, μια γροθιά. Μπορούμε να βοηθήσουμε», ανέφερε η Αναστασία Τάντη για τις συνθήκες που επικρατούν στα σημεία που επιχειρούν.

Η πιο δυνατή στιγμή είναι όταν σου ζητάνε βοήθεια, σε βλέπουν σαν Θεό.

Έλληνες διασώστες στο Καχράνμανας

Οι Έλληνες εθελοντές δουλεύουν ασταμάτητα. Όσες ημέρες και αν έχουν περάσει για αυτούς υπάρχει ακόμα ελπίδα.

«Εμείς επιχειρούμε για να βγάλουμε ζωντανούς,αν ήταν να επιχειρήσουμε για να βγάλουμε νεκρούς δε θα επιχειρούσαμε. Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει, αυτός είναι ο σκοπός μας. Πάντα υπάρχει ελπίδα», τόνισε ένας από τους διασώστες.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top