Σεισμός: «Θέλω νερό και παγωτό» - Θαύμα στα χαλάσματα μετά από 7 ημέρες

Ζωντανά ανασύρονται παιδιά μετά από 182 ώρες

Θαύματα στα χαλάσματα. Βγαίνουν ζωντανοί κάτω από τα ερείπια μια εβδομάδα μετά τον σεισμό / Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Όσο περνάνε οι ώρες οι πιθανότητες για επιζώντες στις περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας που επλήγησαν από τον σεισμό μειώνονται δραματικά. Οι διασώσεις ανθρώπων, όμως, που κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί μετά από επτά ημέρες κόντρα στις πιθανότητες, σκορπούν ελπίδα και χαμόγελα. 

Σεισμός Τουρκία: «Αρπάζουν τιμαλφή, λίρες και ορφανά παιδιά από τα ερείπια»

Διασώστες ανέσυραν σήμερα ζωντανό ένα 13χρονο αγόρι από τα χαλάσματα ενός κτιρίου που κατέρρευσε, 182 ώρες μετά τον φονικό σεισμό της περασμένης Δευτέρας στην επαρχία Χατάι της Τουρκίας.

Τα πλάνα που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters δείχνουν τον έφηβο να κρατάει το χέρι ενός διασώστη, ενώ τον τοποθετούν σε φορείο, αφού του ακινητοποίησαν το κεφάλι και τον κάλυψαν με μια κουβέρτα για να τον κρατήσουν ζεστό. Στη συνέχεια, τον μεταφέρουν σε ένα ασθενοφόρο.

Σεισμός Τουρκία: «Φέρτε μου νερό και παγωτό»

Χαρούμενα πρόσωπα και στην Αντιόχεια 175 ώρες μετά. Μια μάνα και τα δυο της παιδιά ξαναβλέπουν το φως της ημέρας, τυλιγμένοι σε θερμαντικές κουβέρτες. 

Το 9χρονο αγόρι με τα μεγάλα εκφραστικά μάτια βγήκε ζωντανό από τα ερείπια μια εβδομάδα μετά το χτύπημα του φονικού Εγκέλαδου.

«Φέρτε μου πέντε γαλόνια εμφιαλωμένο νερό. Διψάω πάρα πολύ! Να μου φέρετε και παγωτό», είπε στους διασώστες του.

Σεισμός Τουρκία: Ανέσυραν παιδί μετά από 6 ημέρες

Νερό και παγωτό ζήτησε ένα 9χρονο παιδί, μόλις βγήκε ζωντανό μέσα από τα ερείπια μια εβδομάδα μετά τον σεισμό / Στιγμιότυπο από βίντεο του Star

Από την άλλη η 11χρονη Λένα, που αφού διασώθηκε από τα χαλάσματα μετά από 160 ώρες είχε το θάρρος να κατευθύνει τους διασώστες για να βρουν τον παππού και τη γιαγιά της.

Σεισμός Τουρκία: Διάσωση παιδιού μέσα από τα ερείπια

Ελπίδα σκορπίζουν οι διασώσεις μικρών παιδιών στην Τουρκία / Στιγμιότυπο από βίντεο του Star

Σεισμός Τουρκία: Ζωντανό μετά από 178 ώρες ένα 6χρονο κορίτσι

Ένα εξάχρονο κορίτσι ανασύρθηκε σήμερα ζωντανό από τα ερείπια στην επαρχία Αντιγιαμάν της Τουρκίας, 178 ώρες μετά τον φονικό σεισμό της προηγούμενης Δευτέρας.

Λίγο νωρίτερα μία γυναίκα, η Σεράπ Ντονμέζ, βγήκε ζωντανή από τα ερείπια πολυκατοικίας που είχε καταρρεύσει στην Αντάκια (Αντιόχεια), 176 ώρες μετά τον σεισμό. 

Στην ίδια πόλη της επαρχίας Χατάι, μια 70χρονη γυναίκα, η Νουράι Γκιουρμπούζ, σώθηκε αφού πέρασε 178 ώρες κάτω από τα συντρίμμια

Στο μεταξύ διασώστες στην Καχραμανμαράς δήλωσαν ότι έχουν επαφή με μία ηλικιωμένη γυναίκα, την κόρη της και το μωρό της τελευταίας που βρίσκονται εγκλωβισμένες σε δωμάτιο τριώροφου κτιρίου. Ένας ακόμη άνθρωπος πιθανόν να βρίσκεται σε διπλανό δωμάτιο. 

Τουρκία σεισμός: Βγαίνουν ζωντανοί μέσα από τα χαλάσματα μια εβδομάδα μετά

Βγαίνουν ζωντανοί μέσα από τα χαλάσματα μια εβδομάδα μετά τον φονικό σεισμό / Φωτογραφία AP (Petros Giannakouris)

Τα σωστικά συνεργεία προσπαθούν να σπάσουν έναν τοίχο για να φτάσουν σε αυτούς, αλλά μία κολώνα τους καθυστερεί. Ισπανοί διασώστες, ο τουρκικός στρατός και η αστυνομία εργάζονται στο κτίριο, το οποίο δεν έχει καταρρεύσει ολοσχερώς. 

Οι νεκροί από τους σεισμούς που έπληξαν την περασμένη εβδομάδα την Τουρκία και τη γειτονική Συρία ξεπερνά ήδη τους 37.000 και θεωρείται βέβαιο ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top