Σεισμός: Σταμάτησαν οι έρευνες για την 24χρονη αθλήτρια

Ολονύχτιες προσπάθειες από την ΕΜΑΚ – Δεν βρέθηκε ίχνος ζωής

Σταμάτησαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι έρευνες των Ελλήνων διασωστών της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό της 24χρονης αθλήτριας, η οποία φέρεται να έστειλε sms μέσα από τα χαλάσματα, κάνοντας έκκληση για βοήθεια στην Αντιόχεια. 

Οι άνδρες της ΕΜΑΚ δυστυχώς δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την 24χρονη αθλήτρια στα χαλάσματα της πολυκατοικίας

Δυστυχώς στα συντρίμμια δε βρέθηκε ίχνος ζωής από την 24χρονη κι έτσι οι διασώστες της ΕΜΑΚ αποχώρησαν από το σημείο, όπου συνεχίζει τις έρευνες ειδικό τμήμα διασωστών της τουρκικής αστυνομίας. 

Σεισμός στην Τουρκία: 24χρονη αθλήτρια έστειλε μήνυμα στους διασώστες

Όλο το βράδυ οι Έλληνες της ΕΜΑΚ προσπαθούσαν να βρουν ένα ίχνος ζωής της νεαρής αθλήτριας, καθώς ο αδελφός τους είχε ζητήσει να επιμείνουν. 

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη αθλήτρια του βόλεϊ, Γκιοσντέ Οζτούρκ φέρεται να έστειλε μήνυμα στην τουρκική ομάδα διάσωσης μέσα από τα χαλάσματα, κάτω από τα οποία ήταν εγκλωβισμένη. 

Τουρκία: Ολονύχτιες έρευνες από την ΕΜΑΚ για να βρεθεί η 24χρονη αθλήτρια

Παράλληλα, υπήρχαν πληροφορίες ότι στα συντρίμμια του ίδιου κτιρίου φέρεται να βρισκόταν κι ένα αγοράκι που το αναζητά ο πατέρας του. Ο ίδιος φέρεται να τηλεφώνησε στο κινητό του παιδιού και η κλήση του απαντήθηκε, χωρίς όμως να μπορέσει να ακούσει κάποια φωνή. 

Η 24χρονη Γκιοσντέ φέρεται να έστειλε sms μέσα από τα χαλάσματα και να ζήτησε βοήθεια

Η 24χρονη Γκιοσντέ φέρεται να έστειλε sms μέσα από τα χαλάσματα και να ζήτησε βοήθεια

Η αποστολή της ΕΜΑΚ έφτασε στο σημείο λίγο πριν στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου μαζί με άλλες τέσσερις διεθνείς αποστολές, μεταξύ των οποίων μία από τη Βραζιλία και δύο από την Τουρκία. 

Σεισμός Τουρκία: Συνελήφθησαν 12 άτομα από τον κατασκευαστικό κλάδο

Οι αποστολές έκαναν κάθετες διεισδύσεις σε δύο διαφορετικά σημεία με γεώφωνα και διασωστικά σκυλιά, ενώ οι Τούρκοι διασώστες τους ενημέρωσαν ότι εντόπισαν φωνές μέσα στα ερείπια. 

Ο αδελφός της 24χρονης ζήτησε από τους Έλληνες διασώστες να μην εγκαταλείψουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της

Ο αδελφός της 24χρονης ζήτησε από τους Έλληνες διασώστες να μην εγκαταλείψουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της

Παρ’ όλ’ αυτά οι έρευνες απέβησαν άκαρπες και τελικά οι διασώστες δεν κατάφεραν να εντοπίσουν κάποιο ίχνος ζωής κάτω από τα συντρίμμια. 

Σεισμός στην Τουρκία: Πενταμελής οικογένεια απεγκλωβίστηκε από τα ερείπια!

Στην ελληνική αποστολή επιχειρούσαν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος και 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Σεισμός: Πάνω από 25.000 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία

Περισσότεροι από 25.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό στην Τουρκία και στη Συρία, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία έχουν ξεπεράσει πλέον τις 25.000 - AP

Οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία έχουν ξεπεράσει πλέον τις 25.000 - AP

Σεισμός Τουρκία: Θαύματα μέσα στα χαλάσματα - Οι συγκλονιστικές ιστορίες

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη Σανλιούρφα στα νοτιοανατολικά, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τα πτώματα 21.848 ανθρώπων στην Τουρκία ενώ οι αρχές στη Συρία έχουν ανακοινώσει 3.553 νεκρούς.

Σεισμός: Ο Ερντογάν χάριζε πρόστιμα σε εργολάβους

Στερεύουν οι ελπίδες πλέον για την ανεύρεση επιζώντων στα χαλάσματα - AP

Στερεύουν οι ελπίδες πλέον για την ανεύρεση επιζώντων στα χαλάσματα - AP

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται σε λεηλασίες και σε άλλα αδικήματα στην περιοχή που επλήγη περισσότερο από τους καταστροφικούς σεισμούς στις αρχές της εβδομάδας.

Σεισμός: Απεγκλωβίστηκε 2 μηνών μωρό μετά από 128 ώρες

Μιλώντας στη διάρκεια επίσκεψής του στη σεισμόπληκτη ζώνη ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες κτίρια δεν είναι κατοικήσιμα σε όλη τη νότια Τουρκία και ότι οι αρχές θα λάβουν μέτρα για την ανοικοδόμηση των κατεστραμμένων πόλεων μέσα σε μερικές εβδομάδες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top