Σεισμός Τουρκία: Θαύματα μέσα στα χαλάσματα - Οι συγκλονιστικές ιστορίες

Διέσωσαν μωρό μετά από 5 ημέρες 

Πέντε ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και οι διασώστες κάνουν μικρά θαύματα στα χαλάσματα. 

Το πρωί ανέσυραν ζωντανό ένα βρέφος μόλις δύο μηνών, ενώ συγκινητικές ιστορίες με διασώσεις παιδιών καταγράφονται σχεδόν σε όλες τις πόλεις που έχουν ισοπεδωθεί από τον εγκέλαδο.

Σεισμός: Θαύμα στα χαλάσματα – Σώθηκαν δύο γυναίκες μετά από 122 ώρες

Στην ίδια περιοχή, πατώντας πάνω σε σίδερα, κουφώματα και πέτρες κι ενώ δίπλα η μπουλντόζα απομακρύνει ήδη συντρίμμια, οι διασώστες απομακρύνουν ζωντανό ένα μωρό δυο ετών 122 ώρες μετά τον σεισμό. Φωνάζουν να έρθουν γρήγορα οι γιατροί και οι νοσοκόμοι να το περιθάλψουν.

Στο επίκεντρο του σεισμού, στο Καχραμάνμαράς, οι Ισραηλινοί διασώστες τα ξημερώματα μπαίνουν με ειδικό εξοπλισμό βαθιά μέσα συντρίμμια.

Σεισμός Τουρκία: 17χρονος επιβίωσε κάτω από τα ερείπια πίνοντας τα ούρα του

Έχουν εντοπίσει ένα 9χρονο αγόρι τον Ριντμπαν που βρίσκεται εγκλωβισμένος 120 ώρες μέσα ό,τι έμεινε από το σπίτι του. Ο πατέρας του και η αδελφή του που διασώθηκαν από την ίδια ομάδα έδωσαν το στίγμα του. Μόλις τον βγάζουν από τα συντρίμμια και τον τυλίγουν με θερμική κουβέρτα, αγκαλιάζονται συγκινημένοι. 

(AP Photo/Hussein Malla)

Σεισμός Τουρκία: Διέσωσαν μωρό μετά από 5 ημέρες 

Φωνές και χειροκροτήματα όταν Τούρκοι πυροσβέστες βγάζουν στο φως ένα μωράκι που τους κοιτάει απορημένο. Βρισκόταν στο σκοτάδι και το κρύο για πέντε μέρες. Το γούνινο ζεστό μπουφανάκι  που κάποιος πρόλαβε να του φορέσει μέσα στον πανικό πριν καταρρεύσουν τα πάντα έγινε η ασπίδα του. 

Σεισμός: Απεγκλωβίστηκε 2 μηνών μωρό μετά από 128 ώρες

Η συγκινητική επικοινωνία των διασωστών με την 13χρονη Φατμά

Ξαπλωμένος πάνω στα τούβλα και τα χαλάσματα ο διασώστης προσπαθεί να κρατήσει την επικοινωνία με την 13χρονη Φατμά που προσπαθεί να φτάσει με τα χέρια του.

Συγκίνηση: Μωρό που σώθηκε πιπιλάει το δάχτυλο του Έλληνα διασώστη

Το σπουδαιότερο βραβείο αριστείας είναι ο αγώνας της να αντέξει πάνω από 100 ώρες ζωντανή. Όπως και η αδελφή της την οποία έβγαλαν λίγα λεπτά πριν οι ίδιοι διασώστες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top