Σεισμός: Θαύμα στα χαλάσματα – Σώθηκαν δύο γυναίκες μετά από 122 ώρες

Έγκυος ανασύρθηκε ζωντανή 115 ώρες μετά τον φονικό σεισμό

Στην Τουρκία κάθε ώρα που περνά γίνεται κι ένα θαύμα, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των διασωστών και των πολιτών ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες μπορούν να ανασυρθούν ακόμα και τώρα άνθρωποι ζωντανοί μέσα από τα ερείπια, μετά τον σεισμό της Δευτέρας.

Σεισμός Τουρκία: Καταστράφηκε μια περιοχή όσο η Ελλάδα

Απόδειξη οι δύο γυναίκες που ανασύρθηκαν σήμερα ζωντανές από τα ερείπια κατεστραμμένων κτιρίων, μετά από 122 ολόκληρες ώρες. 

Η μία είναι η 70χρονη Μενεκσέ Ταμπάκ, η οποία εντοπίστηκε κάτω από τα χαλάσματα ενός κτιρίου στην επαρχία Καχραμανμαράς και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

 

 

Στο Ντιγιάρμπακιρ ανασύρθηκε τραυματισμένη από τα συντρίμμια κτιρίου η 55χρονη Μασαλάχ Τσιτσέκ.

 

 

Τα σωστικά συνεργεία έβγαλαν από τα ερείπια στην επαρχία Γκαζίαντεπ έναν πατέρα και τον ανάπηρο γιο του, οι οποίοι έμειναν εγκλωβισμένοι επί 115 ώρες.

 

 

Στην ίδια επαρχία, η 25χρονη Μπούσρα Αλμούσα διασώθηκε 119 ώρες μετά τον σεισμό.

Σεισμός Τουρκία: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο κατασκευαστής 12όροφου κτιρίου

Παράλληλα, στην Γκαζιαντέπ, μια έγκυος γυναίκα διασώθηκε 115 ώρες μετά τον σεισμό.

 

 

Σεισμός: Διασώθηκε βρέφος 90 ώρες μετά τον σεισμό

Στην περιοχή Σαμαντάγκ της επαρχίας Χατάι οι διασώστες έσκυβαν πάνω σε κομμάτια τσιμέντου και ψιθύριζαν «ινσαλάχ» (Θεού θέλοντος), καθώς έψαχναν στα συντρίμμια για ένα 10 ημερών βρέφος, το οποίο ανέσυραν τελικά ζωντανό, σχεδόν 90 ώρες μετά τον σεισμό.

 

 

Με τα μάτια του ορθάνοικτα ο Γιαγκίζ Ουλάς τυλίχθηκε σε μια κουβέρτα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο εκστρατείας. Οι διασώστες ανέσυραν ζωντανή και τη μητέρα του, σύμφωνα με τα βίντεο που μεταδόθηκαν.

Σεισμός: Πάνω από 24.000 οι νεκροί - 80.000 οι τραυματίες

Περισσότεροι από 24.150 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη νότια Τουρκία και τη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους απολογισμούς.

Σεισμός Τουρκία: 17χρονος επιβίωσε κάτω από τα ερείπια πίνοντας τα ούρα του

«Τις προηγούμενες 24 ώρες 67 άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα ερείπια», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Φουάτ Οκτάι. 

Περίπου 80.000 άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ 1,05 εκατ. έχουν μείνει άστεγοι λόγω του σεισμού.

«Βασικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε την επιστροφή στην κανονικότητα προσφέροντας μόνιμη κατοικία σε αυτούς μέσα σε ένα χρόνο και να φροντίσουμε ότι θα γιατρέψουν τον πόνο τους το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε ο Οκτάι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top