Σεισμός Τουρκία - Συρία: Τουλάχιστον 19.300 οι νεκροί

Το «ευχαριστώ» της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

Συγκλονιστικές στιγμές από τις επιχειρήσεις διάσωσης στην Τουρκία μετά το φονικό σεισμό κατέγραψε το Star και η απεσταλμένη Κατερίνα Ρίστα

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από τον σεισμό σε Τουρκία και Συρία. Σύμφωνα με τον τελευταίο τραγικό απολογισμό, σήμερα Πέμπτη, 19.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις δύο χώρες από τη φονική δόνηση των 7,8 Ρίχτερ. Οι ελπίδες για να βρεθούν επιζώντες κάτω από τα χαλάσματα λιγοστεύουν, αλλά δεν «πεθαίνουν».

Σεισμός Τουρκία: Θήλαζε το παιδί της 55 ώρες για να το κρατήσει ζωντανό

Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματισμένοι και άγνωστος ο αριθμός των εγκλωβισμένων, ενώ την ίδια ώρα τρομάζουν οι εκτιμήσεις που «μιλούν» ακόμη και για 30.000 νεκρούς.

Σοροί έχουν ανασυρθεί κάτω από τα χαλάσματα/ ΑΡ Emrah Gurel

Σοροί έχουν ανασυρθεί κάτω από τα χαλάσματα/ ΑΡ Emrah Gurel

Στο μεταξύ, σε απόγνωση βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έμειναν άστεγοι. Πολλοί άνθρωποι στην Τουρκία και τη Συρία κοιμήθηκαν για τρίτη συνεχή νύχτα στο ύπαιθρο ή στα αυτοκίνητά τους εν μέσω πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, καθώς τα σπίτια τους έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές και οι ίδιοι φοβούνται να μπουν σε αυτά. 

Σεισμός Τουρκία: Γέννησε κάτω από τα συντρίμμια και πέθανε - Έζησε το μωρό

Πολλοί κατασκήνωσαν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς σε χώρους στάθμευσης σούπερ μάρκετ και τζαμιών, στον δρόμο, ακόμα και μέσα στα χαλάσματα, έχοντας απεγνωσμένα ανάγκη για τρόφιμα, νερό και θέρμανση. 

Με τη βοήθεια εκσκαφικών μηχανημάτων απεγκλωβίζουν ζωντανούς και νεκρούς κάτω από τόνους τσιμέντου/ ΑΡ Emrah Gurel

Με τη βοήθεια εκσκαφικών μηχανημάτων απεγκλωβίζουν ζωντανούς και νεκρούς κάτω από τόνους τσιμέντου/ ΑΡ Emrah Gurel

Σύμφωνα με τις αρχές, περίπου 6.500 κτίρια έχουν καταρρεύσει στην Τουρκία και αμέτρητα άλλα έχουν υποστεί ζημιές στη ζώνη που έπληξε ο σεισμός, όπου ζουν περίπου 13 εκατ. άνθρωποι. 

Σεισμός: «Η θεία μου έτρωγε πέτρες στα χαλάσματα. Ευχαριστώ Ελλάδα»

Η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD όρισε σημεία συνάντησης για όσους έχουν μείνει άστεγοι και θέλουν να απομακρυνθούν από την περιοχή. Πάνω από 28.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί έως τώρα σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με την AFAD. 

Σεισμός Τουρκία: Το «ευχαριστώ» της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

Με ανάρτηση στο Twitter η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στην Ελλάδα για τη βοήθεια που παρείχε μετά τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Η ανάρτηση γράφει: «Σας ευχαριστούμε πολύ», έχοντας αναδημοσιεύσει το tweet της Πολιτικής Προστασίας με την ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλε η Ελλάδα για τους πληγέντες του σεισμού. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top