Σεισμός Τουρκία: Ανατριχιαστικό βίντεο με κραυγές από τα χαλάσματα

Αποκλειστικές εικόνες από την απεσταλμένη του Star στην Τουρκία

Το Star και η απεσταλμένη Κατερίνα Ρίστα καταγράφουν τη δραματική κατάσταση στην Τουρκία και τις προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες στα ερείπια 

Δεν έχει τέλος το δράμα που εκτυλίσσεται σε Τουρκία και Συρία, μετά τα φονικά χτυπήματα του Εγκέλαδου με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 5.000 νεκρούς. Χιλιάδες οι τραυματίες και οι άστεγοι εν μέσω του σφοδρού χιονιά, που παρεμποδίζει το έργο της διάσωσης. Μόνη αχτίδα αισιοδοξίας εν μέσω του εφιάλτη, ο απεγκλωβισμός σχεδόν 8.000 παγιδευμένων, που βρέθηκαν ζωντανοί κάτω από τα συντρίμμια. Από την Τουρκία μεταδίδει η απεσταλμένη του Star, Κατερίνα Ρίστα. 

Σεισμός Τουρκία: Πάνω από 5.000 οι νεκροί – Φωνές από τα συντρίμμια

Το Star έχει αποκλειστικές εικόνες από την επιχείρηση διάσωσης στα συντρίμμια πολυκατοικίας 14 ορόφων στα  Άδανα. Όπως μεταδίδει η Κατερίνα Ρίστα, μέσα από τα χαλάσματα ακούγονται φωνές, με έναν άνθρωπο να ζητά βοήθεια. 

 σεισμός σε Τουρκία και Συρία

Ο επικεφαλής του σωστικού συνεργείου βρίσκεται πάνω από τα συντρίμμια και ζητά να επικρατήσει απόλυτη σιγή για να εντοπιστεί το σημείο που είναι θαμμένος ο εγκλωβισμένος.

Από την 14οροφη πολυκατοικία που κατέρρευσε έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής επτά άτομα.

Σεισμός Τουρκία: Μακραίνει η μακάβρια λίστα των νεκρών

O απολογισμός των νεκρών ξεπερνά αυτή τη στιγμή τους 5.000 στη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία. Δίνεται μια πραγματική μάχη για να σωθούν εγκλωβισμένοι απέναντι στον χρόνο και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών έφτασε ήδη τους 3.549 και ανακοινωσε την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες τις 10 επαρχίες που επλήγησαν από τους σεισμούς. 

Στη Συρία, τουλάχιστον 1.602 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 3.640 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των συριακών αρχών.

Οι διασώστες επιχειρούν μέσα στο κρύο, τη βροχή ή το χιόνι, κάποιες φορές με γυμνά χέρια, για να σώσουν κάθε ζωή που μπορεί να σωθεί.

Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή περιπλέκουν το έργο των διασωστών και καθιστούν την τύχη των επιζώντων ακόμα πιο σκληρή, καθώς προσπαθούν να προφυλαχθούν από το κρύο.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top