Τουρκική πρεσβεία: Ευχαριστούμε την Ελλάδα για την άμεση ανταπόκριση

Αναχώρησε η ελληνική αποστολή βοήθειας

Σεισμός Τουρκία

Ευχαριστίες στην Ελλάδα για την άμεση ανταπόκριση και τα μηνύματα αλληλεγγύης προς την Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ, εκφράζει η τουρκική πρεσβεία στη χώρα μας.

«Σας ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση σας και τα μηνύματα αλληλεγγύης προς την Τουρκία μετά τον καταστροφικό σεισμό που χτύπησε τη χώρα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά σε μήνυμά της μέσω Twitter.

Σεισμός Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν 

Στην ίδια ανάρτηση επισυνάπτεται το tweet του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας Χρήστου Στυλιανίδη: «Στο αεροδρόμιο Ελευσίνας. H ελληνική αποστολή έτοιμη για αναχώρηση για παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους στην Τουρκία. Συνδράμουμε με κάθε τρόπο στις προσπάθειες αντιμετώπισης συνεπειών του καταστροφικού σεισμού με στόχο να σωθούν ζωές».

Τουρκία: Νέος ισχυρός σεισμός 7,5 Ρίχτερ - Πάνω από 1.500 οι νεκροί

Σημειώνεται, πως με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

Ο κόουτς Νίκος Καρύδας περιγράφει πώς έζησε τους σεισμούς στην Τουρκία

Το C-130 με την ελληνική βοήθεια απογειώθηκε στις 17.00 από την Ελευσίνα και αναμένεται σε περίπου 3 ώρες να φτάσει στο Ιντσιρλίκ της Τουρκίας, κοντά στα Άδανα.

Τουρκία: Εγκλωβισμένα παιδιά - «Κρατήσου, θα σου πάρουμε σοκολάτα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top