Σεισμός Τουρκία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν 

Ευχαρίστησε για την συμπαράσταση ο Τούρκος Πρόεδρος τον πρωθυπουργό   

Η τηλεφωνική συνομιλία Μητσοτάκη - Ερντογάν (Video Star) 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν,  για τον καταστροφικο σεισμό στη γειτονική χώρα, όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου.   

Μητσοτάκης για φονικό σεισμό Τουρκίας: «H Eλλάδα θα στείλει άμεσα βοήθεια»

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη θλίψη του για τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και μετέφερε στον κ. Erdoğan τη συμπαράσταση και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. 

Τουρκία: Εγκλωβισμένα παιδιά - «Κρατήσου, θα σου πάρουμε σοκολάτα»

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ετοιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο -και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή- στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού.

Σεισμός: Επικοινωνία Δένδια με Τσαβούσογλου για ελληνική βοήθεια 

Ο κ. Erdoğan ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη συμπαράσταση και την άμεση βοήθεια.

Η συνομιλία Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Έσπασε ο πάγος» μετά από 11 μήνες 

Όπως ανέφερε ο αρχισυντάκτης του πολιτικού οικονομικού ρεπορτάζ του Star Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο Έλληνας πρωθυπουργός τηλεφώνησε στις 5 μ.μ. στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκφράζοντας  τα συλλυπητήρια αλλά και την συμπαράσταση της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα  του είπε ότι η Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα  να συνδράμει άμεσα την Τουρκία με κάθε τρόπο - και πέραν της ομάδας που έχει αναχωρήσει ήδη για την περιοχή- στην αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού.

Συνομιλία Μητσοτάκη - Ερντογάν: Τι είπε ο Τούρκος πρόεδρος Συνομιλία Μητσοτάκη - Ερντογάν: Τι είπε ο Τούρκος πρόεδρος 

Απάντησε ο κύριος Ερντογάν, ο οποίος ήταν σοκαρισμένος αλλά ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη βοήθεια.  

Οι δύο ηγέτες μίλησαν για δέκα λεπτά και με αυτή τη συνομιλία «έσπασε ο πάγος» μετά από  11  μήνες. Είχαν να μιλήσουν από  τις 13 Μαρτίου του 2022 που βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, ενώ μεσολάβησε η ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο και το επεισόδιο που συνέβη μεταξύ τους στη σύνοδο της Πράγας,  τον Οκτώβριο.
 

Η ανάρτηση Μητσοτάκη για τη συνομιλία του με τον Erdogan 

«Μόλις μίλησα με τον Πρόεδρο Ερντογάν. Εκ μέρους του ελληνικού λαού, εξέφρασα τα θερμά μου συλλυπητήρια για την καταστροφική απώλεια ζωών και επανέλαβα την ετοιμότητά μας να παράσχουμε κάθε περαιτέρω απαραίτητη βοήθεια» έγραψε πριν λίγο σε ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός.

 


Επικοινωνία και της Σακελλαροπούλου με τον Ερντογάν  

Με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία του εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά της για τα θύματα του καταστροφικού σεισμού . 

Η κυρία Σακελλαροπούλου ευχήθηκε να αναρρώσουν γρήγορα οι τραυματίες και να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές. Επεσήμανε, ακόμη, ότι η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα στον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό και στηρίζει έμπρακτα τις επιχειρήσεις διάσωσης .

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαρίστησε την κυρία Σακελλαροπούλου τόσο για τη συμπαράσταση του ελληνικού λαού, όσο και για τη βοήθεια που ήδη εστάλη.
 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top