Γερμανία:Δίωξη για εσχάτη προδοσία σε ακροδεξιούς που σχεδίαζαν πραξικόπημα

Ήταν προετοιμασμένοι ακόμη και να σκοτώσουν

Ακροδεξιοί ετοίμαζαν πραξικόπημα στη Γερμανία / Βίντεο από Star (12/08/22)

Διώξεις για εσχάτη προδοσία ασκήθηκαν σε βάρος πέντε ακροδεξιών που σχεδίαζαν την απαγωγή του υπουργού Υγείας και την ανατροπή της κυβέρνησης στη Γερμανία.

Ακροδεξιοί ετοίμαζαν πραξικόπημα στη Γερμανία - 25 συλλήψεις

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας άσκησε διώξεις για εσχάτη προδοσία σε βάρος πέντε ακροδεξιών που φέρονται ότι σχεδίαζαν την απαγωγή του υπουργού Υγείας και ήταν προετοιμασμένοι να σκοτώσουν ανθρώπους ώστε να ανατρέψουν τη γερμανική κυβέρνηση.

Η ομάδα αυτή, αποτελούμενη από τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, σχηματίστηκε στα μέσα Ιανουαρίου 2022 και είχε θέσει ως στόχο της «την πυροδότηση συνθηκών εμφυλίου πολέμου στη Γερμανία με τη χρήση βίας» ελπίζοντας ότι θα ανέτρεπε την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Είχε αποδεχθεί ότι αυτό θα μπορούσε να σημάνει την απώλεια ανθρώπινων ζωών, αναφέρεται στην ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών.

Η οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» είχε αυστηρή δομή και σχεδίαζε πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης

Οι επίδοξοι πραξικοπηματίες ήταν προετοιμασμένοι να σκοτώσουν ανθρώπους ώστε να ανατρέψουν τη γερμανική κυβέρνηση - AP

Γερμανία: Ένας πρίγκιπας και στρατιωτικοί στους υπόπτους για πραξικόπημα

Γερμανία: Το σχέδιο των επίδοξων πραξικοπηματιών

Και οι πέντε κρατούνται από πέρυσι, όταν αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες του σχεδίου τους.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι πέντε εξτρεμιστές ακροδεξιοί θα δρούσαν σε τρεις φάσεις: πρώτα, θα προκαλούσαν γενικό μπλακάουτ κάνοντας δολιοφθορά σε ενεργειακές εγκαταστάσεις, θα ακολουθούσε η απαγωγή του υπουργού Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχαν χρειαζόταν, σκοτώνοντας τον σωματοφύλακά του– και τέλος θα συγκαλούσαν μια εθνοσυνέλευση για να καθαιρέσουν την κυβέρνηση και να διορίσουν έναν νέο ηγέτη.

Η «ιδεολογία» τους φέρεται ότι επηρεάστηκε κατά κύριο λόγο από τη γυναίκα της ομάδας, την Ελίζαμπετ Ρ., η οποία ήταν αποφασισμένη να καταργήσει το σημερινό Σύνταγμα και να αναβιώσει τη Γερμανική Αυτοκρατορία με βάση το Σύνταγμα του 1871 και ένα «σύστημα αυταρχικής διακυβέρνησης».

Η ομάδα αποτελείτο από δύο τμήματα, ένα «στρατιωτικό παρακλάδι» στο οποίο μετείχαν οι τρεις από τους άνδρες και ένα «διοικητικό», από την Ελίζαμπετ Ρ. και τον τέταρτο άνδρα.

Γερμανία: Σχεδίαζαν την εκτέλεση του Γερμανού καγκελάριου

Μεταξύ άλλων, εξέταζαν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν έναν ηθοποιό για να υποδυθεί τον ομοσπονδιακό πρόεδρο ή τον καγκελάριο και να ανακοινώσει από την τηλεόραση τη διάλυση του δημοκρατικού καθεστώτος.

Προσπάθησαν να στρατολογήσουν συνεργάτες μέσω της εφαρμογής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων Telegram και οργάνωσαν τουλάχιστον τέσσερις συναντήσεις σε διαφορετικά γερμανικά κρατίδια.

Επιχείρησαν επίσης να αγοράσουν όπλα και εκρηκτικά από χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Οι ανακριτικές αρχές κατέσχεσαν δύο επιθετικά τυφέκια και τέσσερα πιστόλια Glock.

Η Γερμανία θεωρεί ότι η ακροδεξιά τρομοκρατία είναι μία από τις κορυφαίες απειλές που αντιμετωπίζει. Η ιδεολογία των «Reichsbürger», των «Πολιτών του Ράιχ», που αντιτίθενται στις δημοκρατικές αξίες, γνώρισε μια κάποια άνοδο μετά τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας της Covid-19.

Τον Δεκέμβριο εξαρθρώθηκε άλλη μια ομάδα που σχεδίαζε να ανατρέψει τους δημοκρατικούς θεσμούς στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top