Ακροδεξιοί ετοίμαζαν πραξικόπημα στη Γερμανία - 25 συλλήψεις

Σχεδίαζαν να μπουν με όπλα στην Μπούντεσταγκ οι «Πολίτες του Ράιχ»

Γερμανία: Σύλληψη 25 Ακροδεξιών Που Ετοίμαζαν Πραξικόπημα

Μια εκτεταμένη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της άκρας δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας οδήγησε σήμερα το πρωί στη διάλυση ενός πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

Οι επιδρομές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger). 

Οι συλληφθέντες είναι ύποπτοι ότι «προέβησαν σε συγκεκριμένες προετοιμασίες για να διεισδύσουν βίαια μέσα στη γερμανική Μπούντεσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς.

Το εξτρεμιστικό κίνημα Reichsbürger βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας για βίαιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας. Αρνούνται να αναγνωρίσουν το σύγχρονο γερμανικό κράτος.

Υπολογίζεται ότι περίπου 50 άνδρες και γυναίκες φέρονται ως μέλη της ομάδας, οι οποίοι λέγεται ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν τη δημοκρατία και να την αντικαταστήσουν με ένα νέο κράτος κατά το πρότυπο της Γερμανίας του 1871

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top