Γαλλία: Πέθανε σε ηλικία 118 ετών ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Η αδελφή Αντρέ ήταν γνωστή για την αγάπη της στη σοκολάτα και το κρασί

Γαλλία μοναχή

Έφυγε από τη ζωή έναν μήνα προτού κλείσει τα 118 χρόνια η μακροβιότερη γυναίκα στον κόσμο, που δεν ήταν άλλη από την αδελφή Αντρέ. Μια γαλλίδα μοναχή, που κάθε μέρα απολάμβανε το κρασί και τη σοκολάτα της και είχε καταφέρει να νικήσει ακόμα και τον κορωνοϊό πριν από δύο χρόνια.

Διάσημες Ελληνίδες που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια και μπήκαν σε μοναστήρι

Η αδελφή Αντρέ -κατά κόσμον Λουσίλ Ραντόν - η Γαλλίδα μοναχή που μέχρι σήμερα κατείχε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο, απεβίωσε τα ξημερώματα της Τρίτης σε ηλικία 118 ετών, όπως ανακοίνωσε ο οίκος ευγηρίας στον οποίο φιλοξενούνταν τα τελευταία χρόνια, στην Τουλόν της νότιας Γαλλίας.

Η αδελφή Αντρέ

Η αδελφή Αντρέ -κατά κόσμον Λουσίλ Ραντόν έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 118 ετών / AP Images (Daniel Cole)

αδελφή Αντρέ

Η αδελφή Αντρέ ήταν γνωστή για τη θρησκευτική της αφοσίωση αλλά και για κάποιες καθημερινές συνήθειες που είχε, όπως τη σολοκάτα και το κρασί που της άρεσε να απολαμβάνει / AP Images (Daniel Cole)

Γεννήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 1904. Τα τελευταία χρόνια ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο και είχε χάσει την όρασή της.

«Λένε ότι η εργασία σκοτώνει. Εμένα η εργασία με κράτησε στη ζωή. Εργαζόμουν μέχρι τα 108 χρόνια μου», είχε δηλώσει το 2022.

Η αδελφή Αντρέ είχε πάρει τον τίτλο του μακροβιότερου ανθρώπου στον κόσμο μετά τον θάνατο πέρυσι μιας 119χρονης Γιαπωνέζας, της Kane Tanaka.

Η αδελφή Αντρέ

Γεννήθηκε μια δεκαετία πριν από το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Είχε εργαστεί ως γκουβερνάντα στο Παρίσι πριν ενταχθεί στο θρησκευτικό τάγμα Daughters of Charity, και ξεκινούσε κάθε μέρα με πρωινό πριν παρακολουθήσει την πρωινή λειτουργία.

Αποσύρθηκε από την πλήρη απασχόληση το 1979 οπότε και επικεντρώθηκε στη φροντίδα των ηλικιωμένων μέχρι την ηλικία των 100 ετών.

Ήταν γνωστή για τη θρησκευτική της αφοσίωση αλλά και για κάποιες καθημερινές συνήθειες που είχε, όπως τη σολοκάτα και το κρασί που της άρεσε να απολαμβάνει.

Το 2021, λίγο προτού γιορτάσει τα 116α γενέθλιά της, είχε βγει νικήτρια όχι μόνο στη μάχη με τον χρόνο αλλά και με την Covid-19.

Όπως είχε πει τότε, όχι μόνο «δε φοβόταν να πεθάνει» αλλά αποζητούσε να συναντήσει τα οικεία της πρόσωπα που είχαν φύγει από τη ζωή.

«Όχι, δε φοβήθηκα τον κορωνοϊό γιατί δε φοβήθηκα να πεθάνω... Είμαι χαρούμενη που είμαι μαζί σου, αλλά θα ήθελα να ήμουν κάπου αλλού, μαζί με τον μεγάλο μου αδερφό και τον παππού μου και τη γιαγιά μου», είχε πει σε δημοσιογράφο της γαλλικής τηλεόρασης.

Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι τώρα η Maria Branyas Morera, μια Ισπανίδα, ετών 115!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top