Διάσημες Ελληνίδες που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια και μπήκαν σε μοναστήρι

Μπορεί να έκαναν επιτυχίες αλλά προτίμησαν να τα αφήσουν όλα

Ολόκληρη η συνέντευξη της μοναχής Θεονύμφης στην Ζήνα Κουτσελίνη

Διάσημες Ελληνίδες ηθοποιοί πήραν τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψουν τα εγκόσμια και να μπουν σε κάποιο μοναστήρι. Μπορεί να έκαναν επιτυχίες, να έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό, ωστόσο, κάτι μέσα τους τους οδήγησε στον δρόμο του Θεού. 

Γεωργία Αποστόλου

Γεωργία Αποστόλου

Η Γεωργία Αποστόλου ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα, συμμετέχοντας σε πολλές τηλεοπτικές επιτυχίες. Ωστόσο, μετά τον θάνατο του πρώην συντρόφου της άλλαξε. Λέγεται ότι ο θάνατός του την οδήγησε στο να πάρει την απόφαση να αφοσιωθεί στο Θεό. Δυστυχώς μετά από κάποια χρόνια και συγκεκριμένα το 2016 έγινε γνωστό ότι η ηθοποιός «έφυγε» από τη ζωή χωρίς να γίνουν γνωστά τα αίτια του θανάτου της.

Αλεξανδριανή Σικελιανού

Αλεξανδριανή Σικελιανού

Η Αλεξανδριανή Σικελιανού έγινε γνωστή από τη σειρά «Πρόβα νυφικού», ωστόσο, εκείνη τα παράτησε  όλα και αφιερώθηκε στον Θεό. Βρέθηκε στα Ιεροσόλυμα, στην αρχή ως διοικητικός υπάλληλος κι έπειτα ως μοναχή. Οι φήμες έλεγαν τότε ότι η Σικελιανού αποσύρθηκε από τα εγκόσμια εξαιτίας μία απογοήτευσης στην προσωπική της ζωή. 

Άννια Φυσσούν

Άννια Φυσσούν

Η Άννια Φυσσούν, είναι η κόρη του αείμνηστου ηθοποιού Πέτρου Φυσσούν, η οποία μετά τη χειροτονία της ονομάζεται μοναχή Πορφυρία. Εγκατέλειψε τα εγκόσμια πριν δέκα χρόνια και η ιστορία της τότε είχε γίνει θέμα συζήτησης στα μέσα ενημέρωσης. Η μοναχή Πορφυρία πλέον βρίσκεται σε μια μονή στην Εύβοια.

Ναταλία Λιονάκη

Ναταλία Λιονάκη

Η πιο γνωστή όμως ηθοποιός και τότε είχε γίνει μεγάλο θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν η Ναταλία Λιονάκη. Έζησε για αρκετούς μήνες σε μονή. Μέχρι που αποφάσισε να επιστρέψει στα εγκόσμια, δίνοντας χαρά στη μητέρα της. Η Λιονάκη έμεινε πέντε μήνες στο μοναστήρι ως δόκιμη, ενώ και με την επιστροφή της στα εγκόσμια η ζωή της είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και μοιάζει με… μοναχή.

Μαίρη Αλεξοπούλου

Μαίρη Αλεξοπούλου

Η Μαίρη Αλεξοπούλου, επιτυχημένη τραγουδίστρια στη δεκαετία του ’60 σήμερα ζει ως γερόντισσα Θεονύμφη. Τραγουδούσε μέχρι τα 42 της χρόνια στις πίστες και έπειτα κλείστηκε σε μοναστήρι λίγο έξω από την Αθήνα. Ο θάνατος του πρωτότοκου παιδιού της την συντάραξε. Η ίδια ήταν μόλις 42 χρόνων, όταν η κόρη της Κωνσταντίνα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο.

Θεονύμφη: Η τραγουδίστρια που έγινε μοναχή μετά τον θάνατο της κόρης της

«Την ώρα του ατυχήματος κοιμόμουν. Είδα στον ύπνο μου ότι άνοιξε ο ουρανός και έπεσε ο σταυρός του Χριστού πάνω στο μέτωπό μου. Σηκώθηκα και με πονούσε το κεφάλι μου. Εκείνη την ώρα είδα τον κηπουρό μας και του είπα το όνειρο. Εκείνος απόρησε. Μου είπε ότι το παιδί δεν είχε πάει στο μαγαζί», ανέφερε συγκλονισμένη.

Από τότε η Μαίρη Αλεξοπούλου άρχισε να φτιάχνει με δικά της έξοδα ένα ησυχαστήριο στο Κορωπί, αφιερωμένο στην κοίμηση της Θεοτόκου και τον Θεό, που υμνούσε με τα τραγούδια της. Λίγο αργότερα πήρε την απόφαση να ζήσει ως γερόντισσα Θεονύμφη. Εκεί βρισκόταν και το αρχοντικό της, όπου κατοικούσε μέχρι το μοιραίο δυστύχημα που της στέρησε το παιδί της.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top