Αντόνιο Παντσέρι: Υπέγραψε συμφωνία μετάνοιας και απέσυρε την έφεση!

Θα κάνει αποκαλύψεις στις δικαστικές αρχές για να μειωθεί η ποινή του

To ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Star για τη συμφωνίας μετάνοιας που υπέγραψε ο Παντσέρι

O Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής του S&D, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, υπέγραψε συμφωνία μετάνοιας και απέσυρε την έφεση κατά της προφυλάκισής του, σύμφωνα με τη «Le Soir». O Παντσέρι κατηγορείται ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης για το σκάνδαλο διαφθοράς από το Κατάρ και το Μαρόκο, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Καϊλή - Τζόρτζι: Η γνωριμία, το σύμφωνο συμβίωσης και ο ρόλος του Παντσέρι

Μάλιστα, ήταν να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον του Εφετείου των Βρυξελλών αλλά δεν εμφανίστηκε. 

Σύμφωνα με το TVP World, ο δικηγόρος του πρώην ευρωβουλευτή, Laurent Kennes, αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση καθώς έφτασε στο δικαστήριο για ακρόαση σήμερα Τρίτη. Αργότερα ο εισαγγελέας εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι είχε παραιτηθεί από την έφεσή του για «προσωπικούς λόγους» και δεν είχε παραστεί στην ακροαματική διαδικασία.

Παντσέρι: Θα κάνει αποκαλύψεις για να μειωθεί η ποινή του- Τι προβλέπει η συμφωνία μετάνοιας

Σύμφωνα με το βελγικό μέσο, ένας από τους σημαντικούς πρωταγωνιστές του φακέλου «Qatar Gate», ο Παντσέρι, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του, υπέγραψε με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, υπόμνημα που θεσπίστηκε βάσει των άρθρων 216/1 έως 216/8 του Κώδικα Ποινικής Οδηγίας. Άρθρα που στοχεύουν σε μετανοημένους υπόπτους σε μια υπόθεση.

Qatargate: Βρέθηκαν 700.000 στο σπίτι του Παντσέρι – Πού τα είχε κρύψει

Ουσιαστικά, ο πρώην ευρωβουλευτής δεσμεύτηκε να προβεί σε ουσιαστικές, αποκαλυπτικές, ειλικρινείς και πλήρεις δηλώσεις σχετικά με τη συμμετοχή τρίτων και, κατά περίπτωση, τη δική του συμμετοχή, σε σχέση με τα αδικήματα που του αποδίδονται.

Αντόνιο Παντσέρι / φωτογραφία Facebook

Αντόνιο Παντσέρι / φωτογραφία Facebook

Υπενθυμίζεται ότι ο Παντσέρι κατηγορείται από τις 10 Δεκεμβρίου 2022 για πράξεις συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση ως αρχηγού, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ενεργητική και παθητική δημόσια διαφθορά.

Τον τρόπο δράσης Παντσέρι και Τζόρτζι περιγράφει βέλγικη εφημερίδα

Με το υπόμνημα που υπέγραψε δεσμεύεται να ενημερώσει τους ανακριτές και ειδικότερα τη Δικαιοσύνη για:

  • τον τρόπο λειτουργίας του
  • τις οικονομικές ρυθμίσεις με τρίτα κράτη
  • τις οικονομικές δομές που έχουν δημιουργηθεί
  • τους δικαιούχοι των δομών που έχουν δημιουργηθεί και τα προσφερόμενα πλεονεκτήματα
  • την εμπλοκή ατόμων γνωστών ή μη γνωστών στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας των ατόμων που παραδέχεται ότι διέφθειρε

Ο Αντόνιο Παντσέρι (τέρμα δεξιά) - φωτογραφία ΑΡ

Ο Αντόνιο Παντσέρι ( δεξιά) - φωτογραφία ΑΡ

Σύμφωνα με το μνημόνιο που υπογράφηκε σήμερα, η ποινή του Πιερ Πάντσερι θα είναι αποτελεσματική αλλά περιορισμένη. Θα περιλαμβάνει φυλάκιση, πρόστιμο και κατάσχεση όλων των κεκτημένων περιουσιακών ωφελημάτων, αξίας σήμερα ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της βελγικής δικαιοσύνης, μετά την εφαρμογή του λεγόμενου νόμου "pentiti" (μετανοημένος, με αναφορά στον ιταλικό νόμο που επιτρέπει έρευνες για μαφίες), που η διαδικασία κατέληξε στην υπογραφή μνημονίου. Και στις δύο περιπτώσεις πρόκειται για υποθέσεις που χειρίζεται η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία.

1,5 εκατ. ευρώ κατασχέθηκαν από την Καϊλή, τον πατέρα της και τον Παντσέρι

Η έρευνα για το Qatar Gate επικεντρώνεται σε μετρητά και δώρα που φέρεται να χρησιμοποίησε το Κατάρ για να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Ο Παντσέρι είναι ύποπτος ότι λάμβανε πληρωμές από το Κατάρ και το Μαρόκο με σκοπό να επηρεάσει άτομα που εργάζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Qatar Gate: «Ομολόγησε ότι είχε δώσει 120.000 ευρώ στον Ταραμπέλα»

Στο μεταξύ, η ιταλική «affaritaliani» μεταδίδει ότι η βελγική εφημερίδα l'Echo αναφέρει ότι ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, Αντόνιο Παντσέρι, «ήδη ομολόγησε στα πρακτικά, στις 10 Δεκεμβρίου, ότι είχε δώσει περισσότερα από 120.000 ευρώ σε μετρητά, σε πολλές δόσεις, στον σοσιαλιστή ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα». 

Qatargate: Παραίτηση Ταραμπέλα από αντιπροσωπεία της Ευρωβουλής

Τα στοιχεία προκύπτουν, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα, από τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν στο Ευρωκοινοβούλιο για το αίτημα για άρση της ασυλίας του Ταραμπέλα. 

Ο πρώην ευρωβουλευτής παραμένει στη φυλακή και θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον των δικαστικών αρχών γύρω στις 15 Φεβρουαρίου.

Qatar Gate: Στις βελγικές αρχές ως ύποπτη και η κόρη του Παντσέρι

 Στις βελγικές αρχές ως ύποπτη και η κόρη του Παντσέρι, Σίλβια/ φωτογραφία ΑΡ

Τη Δευτέρα, ιταλικό δικαστήριο συμφώνησε να παραδώσει την κόρη του, Σίλβια Παντσέρι, στις βελγικές αρχές, επίσης ως ύποπτη για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatar Gate που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top