Αλγερία: 17 νεκροί - Δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα

Ανάμεσα στα θύματα εννεαμελή οικογένεια

Αλγερία: 17 νεκροί - Δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του άνθρακα

Δεκαεπτά άνθρωποι πέθαναν από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα στην Αλγερία τις τελευταίες 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Πολιτική Προστασία.

Μάλιστα, στην Μπουσάντα, περίπου 250 χιλιόμετρα νότια του Αλγερίου, εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους, χθες Δευτέρα το βράδυ. Τα θύματα είναι οι γονείς, τα πέντε παιδιά τους και δύο συγγενείς της οικογένειας. Παρομοίως, στο Αϊν Ουλμάνε στον νομό Σετίφ, ένα ζευγάρι και τα τέσσερα παιδιά τους εντοπίστηκαν νεκρά, κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, δηλητηριασμένοι από μονοξείδιο του άνθρακα. 

Αλγερία: Δεκάδες νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές

Τα θύματα είχαν εισπνεύσει τοξικές αναθυμιάσεις από τη θερμάστρα τους, όπως ανέφερε η Πολιτική Προστασία, ενώ ακόμα δύο άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία από αναθυμιάσεις αερίου, το βράδυ της Δευτέρας, στο Μοσταγκανέμ, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Μάλιστα, η πτώση της θερμοκρασίας που καταγράφηκε τις τελευταίες ημέρες στην Αλγερία ώθησε κατοίκους να καταφύγουν περισσότερο σε συσκευές θέρμανσης που συχνά λειτουργούν με αέριο ή μαζούτ, εκθέτοντας έτσι τον εαυτό τους σε κινδύνους μονοξειδίου του άνθρακα, παρά τις προειδοποιήσεις των πυροσβεστικών αρχών.

Κορωνοϊός: Χάος στην Κίνα - Άγνωστος ο αριθμός νεκρών και νοσούντων

Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα «επικίνδυνο, αόρατο, άοσμο και μη ερεθιστικό» τοξικό αέριο που αποτελεί αιτία πολλών θανάτων, όπως προειδοποίησε η Πολιτική Προστασία. Η δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα προκαλείται συχνά από «λάθη πρόληψης στον τομέα της ασφάλειας, έλλειψη εξαερισμού, κακή συναρμολόγηση, έλλειψη συντήρησης ή χρήση ορισμένων συσκευών που δεν προορίζονται για θέρμανση», συμπλήρωσε η υπηρεσία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top