Κορωνοϊός: Χάος στην Κίνα - Άγνωστος ο αριθμός νεκρών και νοσούντων

Πτώματα καίγονται σε πυρές - Ξεκινούν τα μέτρα στην Ε.Ε

Βίντεο από ΣΚΑΪ για την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κίνα

Συναγερμός έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο λόγω της έξαρσης κορωνοϊού στην Κίνα, όπου επικρατεί χάος και παραμένει άγνωστος ο αριθμός των νεκρών και των νοσούντων, με την κατάσταση να ξυπνά μνήμες από το 2019.

Κορωνοϊός: Χάος στην Κίνα - Καίνε τους νεκρούς στον δρόμο

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από την Κίνα, όπου καίνε πτώματα μολυσμένων από κορωνοϊό στη μέση του δρόμου, τα νοσοκομεία και τα κρεματόρια είναι υπερπλήρη, με την παγκόσμια ανησυχία να εντείνεται λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στη χώρα. 

Έκτακτα μέτρα στην Ε.Ε

Πάντως, ο Μηχανισμός Αντιμετώπισης Κρίσεων της ΕΕ συνεδρίασε, χθες Πέμπτη, στις Βρυξέλλες, όπου - μετά από μια συνεδρίαση θρίλερ - αποφασίστηκε η ισχυρή σύσταση σε όσους ταξιδεύουν από την Κίνα να κάνουν τεστ Covid 48 ωρών και να χρησιμοποιούν μάσκα, με τις διαβουλεύσεις των αξιωματούχων να διαρκούν έξι ώρες.

Υπερπλήρη νοσοκομεία στην Κίνα / AP, Andy Wong

Μάλιστα, το Βέλγιο απαιτεί, επιπλέον, αρνητικό τεστ πριν από την αναχώρηση για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα με απευθείας πτήσεις από την Κίνα, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε, ενώ το Σάββατο είναι η πρώτη ημέρα που τα λύματα από πτήση από την Κίνα θα συλλέγονται ξεχωριστά για έρευνα για τον κορωνοϊό, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί. 

Κατέληξε η Ε.Ε.: Τεστ Covid 48 ωρών και μάσκες για τους ταξιδιώτες από Κίνα

Είναι δυνατή η κλιμάκωση των μέτρων, όπως επισημαίνει το δίκτυο rtl.

Δεν υπάρχουν νέες μεταλλάξεις, λέει ο ΠΟΥ

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν νέες μεταλλάξεις από την Κίνα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, με το Κινέζικο CDC να δείχνει πως η παραλλαγή Όμικρον «θερίζει», καθώς διασπείρονται οι υποπαραλλαγές BA.5.2 και BF.7. Παρόλα αυτά, οι ειδικοί επιστήμονες μελετούν και την υποπαραλλαγή XBB.1.5 της Όμικρον, και το προσεχές διάστημα ο ΠΟΥ αναμένεται να έχει στη διάθεσή του αναλυτικά στοιχεία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top