Βατικανό: «Άμεση αγιοποίηση» του Βενέδικτου ζητούν πολλοί πιστοί

Κηδεύτηκε ο επίτιμος Πάπας - Δείτε εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο

Κατάμεστη ήταν η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό - Βίντεο από Reuters

Ολοκληρώθηκε η τελετή της κηδείας του επίτιμου πάπα Βενέδικτου που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό

Πέθανε ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄- Την Πέμπτη η κηδεία του

Την «άμεση αγιοποίηση» του εκλιπόντος επίτιμου πάπα Βενέδικτου ζήτησαν πολλοί πιστοί, οι οποίοι παρακολούθησαν σήμερα στην κηδεία του. «Santo subito» έγραφαν σε πανό, που στα Ιταλικά σημαίνει «Άγιος αμέσως».

«Άμεση αγιοποίηση» του εκλιπόντος Πάπα ζητούν πολλοί πιστοί / AP, Antonio Calanni
Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον επίτιμο Πάπα / AP, Antonio Calanni

«Παραδίδουμε τον αδελφό μας στα χέρια του Πατρός. Τα χέρια αυτά, γεμάτα ελεημοσύνη, ας βρουν αναμμένο το λυχνάρι με το λάδι του Ευαγγελίου, τον λόγο του οποίου διέδωσε κατά την διάρκεια της ζωής του», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της τελετής.

Για τον επίτιμο πάπα, προσευχήθηκε ο πάπας Φραγκίσκος / AP, Alessandra Tarantino

Μάλιστα, ο πάπας Φραγκίσκος πλησίασε και προσευχήθηκε, ακουμπώντας τα χέρια του στο φέρετρο, λίγο πριν μεταφερθεί στα σπήλαια του Βατικανού, όπου και ενταφιάστηκε ο Γερμανός ποντίφικας.

Κατάμεστη η πλατεία του Αγίου Πέτρου

Σημειώνεται ότι στη μεγαλειώδη τελετή παραβρέθηκε πλήθος πιστών, συμμετείχαν συνολικά 3.700 καθολικοί κληρικοί, ενώ από την Γερμανία, από την οποία καταγόταν ο εκλιπών ποντίφικας, έφτασαν στη Ρώμη δέκα επίσκοποι. 

Πάπας Βενέδικτος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Ακόμα, την τελετή παρακολούθησαν πάνω από χίλιοι δημοσιογράφοι από τριάντα πέντε χώρες του κόσμου, ενώ παρόντες ήταν και εκπρόσωποι των ιταλικών εβραϊκών αλλά και μουσουλμανικών κοινοτήτων.

Κατάμεστη η πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό / AP, Ben Curtis
Ύστατο χαίρε στον πρώην ποντίφικα / AP, Alessandra Tarantino
Τις προηγούμενες ημέρες η σορός του επίτιμου πάπα τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα / AP, Ben Curtis

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος, Εμμανουήλ, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ιταλίας, Πολύκαρπο. Την Ελλάδα εκπροσώπησε, η πρεσβευτής στο Βατικανό, Κάτια Γεωργίου.

 
Δείτε timelapse βίντεο από το AP

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ιταλίας ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας, ενώ παρόντες, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ήταν, μεταξύ των άλλων, ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η πρόεδρος της Σλοβενίας Νατάσα Πιρτς Μουσάρ και η πρόεδρος της Ουγγαρίας, Καταλίν Νόβακ. Την Γαλλία εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν.

Μεσίστιες κυματίζουν σήμερα οι σημαίες της Ιταλίας / ΑP, Alessandra Tarantino

Υπογραμμίζεται ότι με απόφαση της Ιταλίδας πρωθυπουργού, Τζόρτζια Μελόνι, οι σημαίες, σε όλα τα δημόσια κτήρια της χώρας, κυματίζουν σήμερα μεσίστιες, σε ένδειξη πένθους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top