Πέθανε ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄- Την Πέμπτη η κηδεία του

Ήταν ο πρώτος Ποντίφικας που παραιτήθηκε από το αξίωμά του

Σε ηλικία 95 ετών «εφυγε» από τη ζωή ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. 

«Με θλίψη σας ανακοινώνω ότι ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος 16ος, πέθανε σήμερα στις 09:34 (τοπική ώρα)», επεσήμανε σε γραπτή ανακοίνωση ο Ματέο Μπρούνι, επικεφαλής των υπηρεσιών Τύπου της Αγίας Έδρας, προσθέτοντας ότι «περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν το συντομότερο δυνατό».

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών - AP

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών - AP

Από τις 2 Ιανουαρίου, η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Βατικανό. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Η τελετή θα ξεκινήσει στις 09:30 τοπική ώρα, χοροστατούντος του πάπα Φραγκίσκου.

Ο Βενέδικτος 16ος, ο οποίος έγινε το 2013 ο πρώτος Ποντίφικας που παραιτήθηκε έπειτα από 600 χρόνια, λάμβανε θεραπεία σε πρώην μοναστήρι στο Βατικανό όπου ζούσε έκτοτε.

Ο Βενέδικτος, ο πρώτος Γερμανός πάπας εδώ και 1.000 χρόνια, εξελέγη στις 19 Απριλίου του 2005 για να διαδεχθεί τον πολύ δημοφιλή πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, που έμεινε στην κεφαλή της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για 27 χρόνια.

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ ήταν ο πρώτος που παραιτήθηκε εδώ και 600 χρόνια - AP

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ ήταν ο πρώτος που παραιτήθηκε εδώ και 600 χρόνια - AP

Ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί στις 11 Φεβρουαρίου του 2013. Δήλωσε ότι δεν είχε πια τη σωματική και ψυχική δύναμη να ηγηθεί της εκκλησίας. Στις 28 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς παραιτήθηκε επίσημα και μετακινήθηκε προσωρινά στη θερινή παπική κατοικία, νότια της Ρώμης, ενώ καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Ρώμη για να εκλέξουν τον διάδοχό του.

Ο Πάπας Φραγκίσκος διαδέχθηκε τον Βενέδικτο στην ηγεσία του Βατικανού - AP

Ο Φραγκίσκος, ο πρώτος πάπας από τη Λατινική Αμερική, εξελέγη διάδοχός του στις 13 Μαρτίου του 2013.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top