Πάπας Βενέδικτος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Πλήθος κόσμου αποτίει φόρο τιμής

Σε λαϊκό προσκύνημα έχει τεθεί από σήμερα η σορός του επίτιμου πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ΄ στη βασιλική του Αγίου Πέτρου. 

Πέθανε ο πρώην Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄- Την Πέμπτη η κηδεία του

Το προσκύνημα θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη και την Πέμπτη το πρωί θα τελεστεί η κηδεία του, χοροστατούντος του πάπα Φραγκίσκου. 

Η σορός του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα έως την Τετάρτη - AP

Η σορός του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ' θα παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα έως την Τετάρτη - AP

Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι μια επίσημη, αλλά λιτή τελετή, ενώ αναμένεται να αποτίσουν φόρο τιμής περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι. 

«Σήμερα εμπιστευόμαστε στην Υπεραγία Θεοτόκο τον αγαπημένο μας επίτιμο Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ', ώστε να τον συνοδεύσει στο πέρασμά του από αυτόν τον κόσμο προς τον Θεό», ανέφερε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Χιλιάδες κόσμου περιμένουν έξω από τη βασιλική του Αγίου Πέτρου για να αποτίσουν φόρο τιμής στον επίτιμο Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' - AP

«Ας ενωθούμε όλοι μαζί, με μια καρδιά και μια ψυχή, για να ευχαριστήσουμε τον Θεό για το δώρο αυτού του πιστού υπηρέτη του Ευαγγελίου και της Εκκλησίας», είπε την Κυριακή από ένα παράθυρο του Αποστολικού Παλατιού στους προσκυνητές και στους τουρίστες που βρίσκονταν από κάτω.

Το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα την πνευματική διαθήκη του Βενέδικτου, στην οποία ευχαριστούσε τον Θεό για τις ευλογίες του και ζητούσε συγχώρεση από όλους όσους είχε αδικήσει.

Βενέδικτος ΙΣΤ΄: Ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκε εδώ και έξι αιώνες

Ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ' πέθανε το Σάββατο, σε ηλικία 95 ετών, σχεδόν 10 χρόνια αφότου παραιτήθηκε από τον παπικό θρόνο. Ήταν ο πρώτος Πάπας εδώ και έξι αιώνες που αποσύρθηκε. Αφού παραιτήθηκε, πήρε τον τίτλο του επίτιμου Πάπα και ζούσε στο Βατικανό.

Θεωρούνταν απαράμιλλος θεολόγος και διανοούμενος, αλλά δέχτηκε επικρίσεις για την αποτυχία του να αναγνωρίσει και να δράσει σχετικά με τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης εντός της παγκόσμιας Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top