Μαλαισία: 18 νεκροί από κατολίσθηση ανάμεσα τους ένα 5χρονο αγόρι

Υπολογίζεται ότι περίπου 94 άνθρωποι βρίσκονταν στο κάμπινγκ όταν συνέβη

Οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν πτώματα από την κατολίσθηση στην Μαλαισία / βίντεο ΑΡ 

Κατασκηνωτές στη Μαλαισία επλήγησαν από κατολίσθηση την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 16, ανάμεσά τους και ένα πεντάχρονο αγόρι.

Κολομβία: Τραγικός απολογισμός – Τουλάχιστον 27 νεκροί

Οι διασώστες ανέσυραν τα πτώματα 16 ανθρώπων και οι αρχές είπαν ότι άλλοι 17 φοβούνται ότι θάφτηκαν στο σημείο σε ένα βιολογικό αγρόκτημα έξω από την πρωτεύουσα Κουάλα Λουμπούρ.

Υπολογίζεται ότι περίπου 94 Μαλαισιανοί βρίσκονταν στο κάμπινγκ όταν συνέβη το περιστατικό. Η τοποθεσία στο Batang Kali βρίσκεται στην κεντρική πολιτεία Selangor, περίπου 31 μίλια βόρεια της Κουάλα Λουμπούρ.

Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από την κατολίσθηση / φωτογραφία ΑΡ

Ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής είπε σε συνέντευξη τύπου ότι ένα πεντάχρονο αγόρι ήταν μεταξύ των νεκρών, ενώ άλλα επτά άτομα νοσηλεύτηκαν με τραύματα. Άλλοι 53 άνθρωποι διασώθηκαν χωρίς να τραυματιστούν. Περίπου 400 άτομα συμμετείχαν στις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Selangor είπε ότι οι πυροσβέστες άρχισαν να φτάνουν στο σημείο μισή ώρα αφότου έλαβαν κλήση κινδύνου στις 02:24 τοπική ώρα.

Η κατολίσθηση έγινε από την πλευρά ενός δρόμου από εκτιμώμενο ύψος 30 μέτρων (98 πόδια) και κάλυψε μια έκταση περίπου 1,2 εκταρίων, ανέφερε.Φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν δείχνουν διασώστες με φακούς να σκάβουν χώματα και μπάζα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Διασώστες σκάβουν τα χώματα και μπάζα τις πρώτες πρωινές ώρες / φωτογραφία ΑΡ

Μερικές οικογένειες με μικρά παιδιά που διασώθηκαν κατέφυγαν σε ένα κοντινό αστυνομικό τμήμα. Οι επιζώντες φέρεται να είπαν ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο πριν πέσει το χώμα.

Βραζιλία: Τραγωδία με 2 νεκρούς - Κατολίσθηση λόγω βροχών

Το κάμπινγκ βρίσκεται σε ένα βιολογικό αγρόκτημα όχι μακριά από το θέρετρο Genting Highlands hill, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό με θεματικά πάρκα και το μοναδικό καζίνο της Μαλαισίας. Η πρόσβαση στους δρόμους που οδηγούν στην περιοχή έχουν αποκλειστεί. Η Μαλαισία αντιμετωπίζει βροχές μουσώνων στο τέλος του έτους, αλλά δεν ήταν σαφές αν έβρεχε πριν από την κατολίσθηση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top