Κολομβία: Τραγικός απολογισμός – Τουλάχιστον 27 νεκροί

Λεωφορείο θάφτηκε στις λάσπες λόγω κατολίσθησης

Κατολίσθηση με νεκρούς σημειώθηκε και στη Βραζιλία λίγες ημέρες πριν - Βίντεο από Reuters

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν λεωφορείο θάφτηκε κάτω από τις λάσπες εξαιτίας κατολίσθησης στη βορειοδυτική Κολομβία χθες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Γκουστάβο Πέτρο, σε νεότερο απολογισμό της τραγωδίας. Προηγούμενος απολογισμός των θυμάτων από τις αρχές και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών έκανε λόγο για 12 νεκρούς.

Βραζιλία: Τραγωδία με 2 νεκρούς - Κατολίσθηση λόγω βροχών

Η κατολίσθηση, που προκλήθηκε από τις ισχυρές βροχοπτώσεις, χτύπησε το όχημα μεταξύ των χωριών Πουέμπλο Ρίκο και Σάντα Σεσίλια στην επαρχία Ρισαράλντα, σε απόσταση περίπου 230 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μπογοτά. «Με θλίψη είμαι αναγκασμένος να ανακοινώσω ότι μέχρι στιγμής 27 άνθρωποι - ανάμεσά τους τρεις ανήλικοι - έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία στο Πουέμπλο Ρίκο της Ρισαράλντα», έγραψε ο Πέτρο στο Twitter. «Αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων», πρόσθεσε, δεσμευόμενος για υποστήριξη από την εθνική κυβέρνηση.

Κολομβία: Τουλάχιστον 28 σεξουαλικές επιθέσεις από αστυνομικούς

Σημειώνεται ότι πέντε επιβάτες ανασύρθηκαν ζωντανοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι επέβαιναν στο λεωφορείο, που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Κάλι, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, προς το Κοντότο, στην επαρχία Τσοκό.

Κολομβία: Οκτώ παιδιά αγνοούνται ύστερα από κατολίσθηση

Υπενθυμίζεται ότι η Κολομβία έχει πληγεί από μια περίοδο ασυνήθιστα ισχυρών βροχοπτώσεων, που αποδίδεται στο φαινόμενο La Nina. Από τις αρχές του 2022, περιστατικά που σχετίζονται με ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 216 ανθρώπους, ενώ 538.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της κυβέρνησης. Ακόμα 48 άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top