Οι πολίτες της Νότιας Κορέας γίνονται 1 ή 2 χρόνια νεότεροι!

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της ηλικίας

Νότια Κορέα: Οι Πολίτες Γίνονται Δύο Χρόνια Νεότεροι!

Ένα νέος νόμος στη Νότια Κορέα φέρνει αλλαγές στην ηλικία των πολιτών, οι οποίοι θα είναι 1 ή 2 χρόνια νεότεροι στα επίσημα έγγραφα.

Η Νότια Κορέα πέρασε σήμερα νόμο που καταργεί την παραδοσιακή μέθοδο υπολογισμού της ηλικίας κάποιου και υιοθετεί τα διεθνή πρότυπα, μια αλλαγή που θα έχει ως συνέπεια οι πολίτες να εμφανίζονται κατά 1 ή 2 χρόνια νεότεροι στα επίσημα έγγραφα.

Οι Νοτιοκορεάτες θεωρούν ότι κάποιος είναι ενός έτους όταν γεννιέται και κάθε 1η Ιανουαρίου προστίθεται ένα έτος. Αυτή είναι η ηλικία που χρησιμοποιούν πιο συχνά στην καθημερινότητά τους οι πολίτες.

Υπάρχει, επίσης, ένα ξεχωριστό σύστημα για λόγους στρατολόγησης ή υπολογισμού της νόμιμης ηλικίας για την κατανάλωση αλκοόλ και για κάπνισμα, στο οποίο η ηλικία κάποιου υπολογίζεται από το μηδέν στη γέννηση και την 1η Ιανουαρίου προστίθεται μία χρονιά. 

Νότια Κορέα

Ένα νέος νόμος στη Νότια Κορέα φέρνει αλλαγές στην ηλικία των πολιτών, οι οποίοι θα είναι 1 ή 2 χρόνια νεότεροι στα επίσημα έγγραφα / Φωτογραφία αρχείου AP (Maya Alleruzzo)

«Μπέρδεμα» με τις διαφορετικές ηλικίες στη Νότια Κορέα

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, ωστόσο, η Νότια Κορέα ορίζει ότι σε ιατρικά και νομικά έγγραφα χρησιμοποιείται η διεθνής πρακτική που υπολογίζει την ηλικία από μηδέν στη γέννηση και προστίθεται ένας χρόνος σε κάθε επέτειο γενεθλίων. 

Η σύγχυση που προκαλούν τα διαφορετικά συστήματα θα εξαφανιστεί, τουλάχιστον σε επίσημα έγγραφα, όταν τον Ιούνιο του 2023 τεθούν σε ισχύ οι νέοι νόμοι που προβλέπουν τη χρήση μόνο της διεθνούς μεθόδου για τον υπολογισμό της ηλικίας. 

«Η αναθεώρηση έχει στόχο να περιορίσει το περιττό κοινωνικοοικονομικό κόστος που προκαλείται από νομικές και κοινωνικές διαμάχες καθώς συνεχίζει να υπάρχει σύγχυση λόγω των διαφορετικών μεθόδων υπολογισμού της ηλικίας», δήλωσε στο Κοινοβούλιο ο Γου Σανγκ-μπουμ από το κυβερνών Κόμμα Λαϊκής Εξουσίας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top