Κίνα: Μετά τα τανκς χαλαρώνουν τα μέτρα για Covid - 19  

Τροποποιεί την πολιτική μηδενικών κρουσμάτων λόγω των αντιδράσεων 

Χαλαρώνουν κάποιοι από τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στην Κίνα για την ανάσχεση της επιδημίας του κορωνοιού μετά τις αντιδράσεις  και τα... τανκς στους δρόμους. Η χώρα προσπαθεί να τροποποιήσει την πολιτική της «μηδενικής covid» εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης και αγανάκτησης των πολιτών. 

Κίνα: Ξεχειλίζει η οργή για τα lockdown - Ζητούν παραίτηση του προέδρου Σι

Όπως μετέδωσε η Αντιόπη Σωτηρίου στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star, οι κάτοικοι του Πεκίνου γιορτάζουν την απομάκρυνση των χώρων όπου γίνονταν τα τεστ.  To βίντεο που μετέδωσε το Star έγινε μάλιστα viral! 

Οι αρχές στην κινεζική πρωτεύουσα σταμάτησαν να ζητούν αρνητικό τεστ για τα σούπερ-μάρκετ. Το ίδιο για θα ισχύει για το μετρό από Δευτέρα.

Kίνα: Πρωτοφανείς διαδηλώσες στην Κίνα κατά του lockdown

Στη Σεντζέν και σε άλλες πόλεις, δεν απαιτείται πλέον τεστ για τα μέσα μεταφοράς και την είσοδο σε πάρκα. Οι ουρές για τεστ παραμένουν πάντως. 

Η Κίνα προσπαθεί πλέον να τροποποιήσει την πολιτική για μηδενικά κρούσματα Covid -19.  Είναι άλλωστε  η μόνη μεγάλη οικονομία στον κόσμο που εξακολουθούσε να την εφαρμόζει. 

Αναλυτές πάντως δεν αναμένουν ακόμη σημαντικό άνοιγμα, τουλάχιστον πριν το Μάρτιο του 2023, καθώς ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού των ηλικιωμένων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top