Κίνα: Ξεχειλίζει η οργή για τα lockdown - Ζητούν παραίτηση του προέδρου Σι

Συνελήφθη δημοσιογράφος του BBC

Κίνα

Aντικαθεστωτικό «τσουνάμι» στην Κίνα / Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Πρωτοφανείς διαστάσεις έχουν πάρει στην Κίνα οι οργισμένες διαδηλώσεις ενάντια στη δρακόντεια πολιτική μηδενικών κρουσμάτων Covid-19. Για πρώτη φορά μετά το 1989 και τα αιματηρά επεισόδια στην πλατεία Τιεν Aν Μεν, χιλιάδες άνθρωποι, σπάνε την καραντίνα και συγκρούονται με την αστυνομία, που επιτέθηκε και σε ξένους δημοσιογράφους. Οι διαδηλωτές ζητούν παραίτηση του προέδρου Σι.

Κίνα: Πέθανε 3χρονο αγοράκι λόγω των αυστηρών περιορισμών για τον κορωνοϊό

Το άγριο lockdown πυροδότησε αντικαθεστωτικό «τσουνάμι». Οι αστυνομικοί σέρνουν και συλλαμβάνουν Kινέζους πολίτες, αλλά και ξένους δημοσιογράφους.

Κίνα: Ξεχειλίζει η οργή για τα lockdown

Συγκρούσεις με την Αστυνομία - Η οργή ξεχειλίζει στην Κίνα

Βρετανία: «Η σύλληψη του δημοσιογράφου του BBC προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη»

Η σύλληψη στην Κίνα ενός δημοσιογράφου του BBC, ο οποίος κάλυπτε τις διαμαρτυρίες εναντίον της κινεζικής πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων, «προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη», δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ.

Βρετανία: «Η σύλληψη του δημοσιογράφου του BBC προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη»

Βρετανός δημοσιογράφος που κάλυπτε τις διαμαρτυρίες συνελήφθη από Κινέζους αστυνομικούς

«Θα συνεχίσουμε να εκθέτουμε σε όλα τα επίπεδα της κινεζικής κυβέρνησης τις ανησυχίες μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο πλαίσιο μιας ειλικρινούς και εποικοδομητικής σχέσης», πρόσθεσε. 

Κορωνοϊός: Στη Σαγκάη ξεκίνησε η χορήγηση εισπνεόμενων εμβολίων

«Η σύλληψη αυτού του δημοσιογράφου, ο οποίος έκανε απλώς τη δουλειά του, προκαλεί σοκ και είναι απαράδεκτη. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να εκφοβίζονται», τόνισε.

Στην καταγγελία ότι τον ξυλοκόπησαν, το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε ότι δεν είχε δηλώσει την επαγγελματική του ιδιότητα. Κάτι που έκανε ένας Ελβετός ρεπόρτερ και γλίτωσε.

Οι αστυνομικοί έστησαν οδοφράγματα για να «κρύψουν» τις διαδηλώσεις, ενώ στο διαδίκτυο επικρατεί λογοκρισία. Οι αρχές στην Κίνα προσπαθούν να περιορίσουν το κίνημα οργής που έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top