Ινδονησία: Φονικός σεισμός - Τουλάχιστον 162 νεκροί

Δείτε βίντεο - Σοκάρουν οι εικόνες

Θρηνούν νεκρούς στην Ινδονησία - Βίντεο από AP

Φονικός σεισμός έπληξε την περιοχή της Ιάβας στην Ινδονησία, με τον απολογισμό να εκτοξεύεται τουλάχιστον στους 162 νεκρούς. Εκατοντάδες είναι κι τραυματίες και πάνω από 13.000 οι εκτοπισμένοι, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. 

Συντρίμμια από το φονικό σεισμό / AP, Rangga Firmansyah

Στον αριθμό των νεκρών αναφέρθηκαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης Kompas.com and Detik.com, επικαλούμενα τον κυβερνήτη της περιοχής Ριντουάν Καμίλ. Σημειώνεται ότι υπάρχουν αναφορές για μεγάλης έκτασης ζημιές σε δεκάδες κτίρια, κατί που επιβεβαιώθηκε και από τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Καταστροφών της χώρας. 

Ισχυρός σεισμός 5,5 Ρίχτερ ανοιχτά της Κάσσου

Το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 5,6 βαθμών Ρίχτερ εντοπίστηκε στο Σιαντζούρ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή και στην πρωτεύουσα Τζακάρτα.

Περιθάλπουν τους τραυματίες /ΑP, Firman Taqur

Πρωτύτερος απολογισμός που ανακοίνωσε η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών BNPB έκανε λόγο για 62 θύματα.

Έχει εκδοθεί και προειδοποίηση για τσουνάμι / AP, Firman Taqur

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα πλήττεται για δεύτερη φορά μέσα σε σε λίγες ημέρες από σεισμό, καθώς και στις 18 Νοεμβρίου σημειώθηκε ξανά πολύ ισχυρός σεισμός 6,9 βαθμών νοτιοδυτικά της Σουμάτρα και είχε εκδοθεί προειδοποίηση και για τσουνάμι.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top