ΗΠΑ: Νοσοκόμα ακρωτηρίασε πόδι ασθενούς για να το συμπεριλάβει σε έκθεση

Η ίδια το έκανε χωρίς έγκριση - «Το έκανα για να νιώσει άνετα» είπε

επειγοντα

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις ΗΠΑ. Νοσοκόμα από το Ουισκόνσιν κατηγορείται για ακρωτηριασμό κάτω άκρου ετοιμοθάνατου ασθενούς, ο οποίος έπασχε από κρυοπαγήματα. Η ίδια ήθελε να το συμπεριλάβει σε μία οικογενειακή έκθεση με ταριχεύσεις.

Ακρωτηριασμός 8χρονης: Συνελήφθη προϊστάμενος του δήμου Θεσσαλονίκης

Η νοσοκόμα που ονομάζεται Μέρι Κ. Μπράουν δεν είχε λάβει ποτέ άδεια για κάτι τέτοιο και φέρεται να είπε σε μια συνάδελφο της ότι σκοπεύει να το εκθέσει με την ένδειξη «φορέστε τις μπότες σας, παιδιά». 

«Αυτό θα ήθελε και η ίδια αν ήταν στη θέση του», είπε

Σύμφωνα με την New York Post ο ασθενής είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο τον Μάρτιο με σοβαρά κρυοπαγήματα και στα δύο του πόδια. Όπως αναφέρει η καταγγελία οι γιατροί ήταν σίγουροι ότι μέχρι τα τέλη Μαίου ήταν ετοιμοθάνατος και ότι το πόδι ήταν νεκρό. 

Μια νοσοκόμα που ήταν παρούσα σε όλη την διαδικασία ανέφερε ότι όσο η  Μπράουν έκοβε το πόδι του άντρα εκείνος της έσφιγγε το χέρι και παραπονιόταν καθόλη την διάρκεια. Σύμφωνα με την καταγγελία η Μπράουν φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι έκοψε το πόδι του άνδρα για να τον κάνει να νιώθει πιο άνετα.

Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Νοσοκόμα έπαθε ηλεκτροπληξία

Με φυλάκιση 40 ετών κινδυενεύει η νοσοκόμα

Η Μπράουν σύμφωνα με τον διαχειριστή του κεντρου αποκατάστασης δεν εργάζεται πλέον εκεί. «Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για τους σκοπούς της έρευνας. Το άτομο που καταγγέλλεται δεν απασχολείται πλέον στο κέντρο μας», είπε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η ίδια αντιμετωπίζει αδικήματα για σωματική κακοποίηση ηλικιωμένου με πρόκληση σκόπιμα μεγάλης σωματικής βλάβης και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 6 Δεκεμβρίου. Αν καταδικαστεί αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 40 ετών.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top