Μπάιντεν σε Πούτιν: Θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό των εδαφών του ΝΑΤΟ

«Δε θα του επιτρέψουμε να μας εκφοβίζει»

Προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία - Φιέστα στο Κρεμλίνο / Βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων Star

Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε εκατοστό» εδάφους του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μετά τη ρωσική ανακοίνωση προσάρτησης ουκρανικών εδαφών.

     Την προσάρτηση τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας υπέγραψε ο Πούτιν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε απόψε ότι η προσάρτηση ουκρανικών εδαφών από τη Ρωσία είναι μια ένδειξη ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αντιμετωπίζει δυσκολίες στον πόλεμο και προειδοποίησε τη Μόσχα ότι οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε εκατοστό» του εδάφους των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Μητσοτάκης: Δε θα αναγνωρίσουμε ποτέ την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας  

Ο Μπάιντεν τόνισε ότι ο ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους δε θα επιτρέψουν να τους «εκφοβίζει» ο Πούτιν. «Η Αμερική και οι σύμμαχοί της είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν κάθε εκατοστό εδάφους του ΝΑΤΟ», είπε.

Αίτημα «ταχείας προσχώρησης» στο ΝΑΤΟ υποβάλλει η Ουκρανία

Μπάιντεν: Θα στείλει υποβρύχια μέσα στα σημεία που σημειώθηκαν οι εκρήξεις στους αγωγούς του Nord Stream

Ο Μπάιντεν υποσχέθηκε επίσης ότι θα στείλει υποβρύχια μέσα στην περιοχή όπου σημειώθηκαν οι εκρήξεις στους υποθαλάσσιους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2, για να διαπιστωθεί «τι ακριβώς συνέβη». Νωρίτερα, χαρακτήρισε το συμβάν «σκόπιμη πράξη δολιοφθοράς».

«Θα συνεργαστούμε με τους συμμάχους μας για να ρίξουμε φως στο θέμα. Ήδη άρχισα να βοηθώ τους συμμάχους μας να ενισχύσουν την προστασία των κρίσιμων υποδομών τους», πρόσθεσε.

Ουκρανικό: Βέτο της Μόσχας στο ψήφισμα για την καταδίκη της προσάρτησης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Εν τω μεταξύ, το ψήφισμα που προωθούσαν οι ΗΠΑ και η Αλβανία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, με το οποίο καταδίκαζαν την προσάρτηση εδαφών της Ουκρανίας από τη Ρωσία, απορρίφθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, αφού η Μόσχα έθεσε βέτο.

Η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και η Γκαμπόν απείχαν από την ψηφοφορία. Οι υπόλοιπες δέκα χώρες ψήφισαν υπέρ.

Το κείμενο, που είχε συνταχθεί πριν από την υπογραφή της ενσωμάτωσης τεσσάρων περιφερειών της Ουκρανίας στη Ρωσία, καταδίκαζε τα «παράνομα δημοψηφίσματα» τα οποία «δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για μια τροποποίηση του καθεστώτος αυτών των περιοχών» ούτε για την «ψευδοπροσάρτησή τους» στη Ρωσία.

Καλούσε επίσης τη Μόσχα «να σταματήσει αμέσως» τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία και να αποσύρει «πλήρως και άνευ όρων όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις της» από τη χώρα αυτή.

Η Κίνα και η Ινδία απείχαν και τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η Ρωσία έθεσε και πάλι βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας σε ένα ψήφισμα που καταδίκαζε την επίθεση της στην Ουκρανία.

Το ψήφισμα ήταν εκ προοιμίου καταδικασμένο να αποτύχει, δεδομένου ότι η Ρωσία διαθέτει δικαίωμα βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top