Η βασίλισσα της Δανίας αφαιρεί πριγκιπικούς τίτλους από τέσσερα εγγόνια της

«Τα παιδιά αισθάνονται αποκλεισμένα», λέει η μητέρα τους

Σαν «βόμβα» έσκασε η απόφαση της βασίλισσας Μαργαρίτα της Δανίας να αφαιρέσει από τέσσερα εγγονιά της τους πριγκιπικούς τους τίτλους. Μία απόφαση που κάνει τα παιδιά να αισθάνονται αποκλεισμένα. 

Με κορωνοϊό η βασίλισσα της Δανίας, μετά την κηδεία της Ελισάβετ

Η βασίλισσα της Δανίας, η μόνη βασίλισσα της Ευρώπης και η μακροβιότερη μονάρχης της ηπείρου μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, αποφάσισε να αφαιρέσει από τα παιδιά του δεύτερου γιου της τους πριγκιπικούς τίτλους τους.

Πρόκειται για τα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ, του δεύτερου γιου της, ο οποίος έχει κάνει δύο γάμους και έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά ηλικίας από 10 έως 23 ετών.

βασίλισσα Δανίας

«Από την 1η Ιανουαρίου 2023, οι απόγονοι της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του πρίγκιπα Ιωακείμ θα μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο τους τίτλους του κόμη και της κόμισσας του Μονπεζάτ, ενώ οι τίτλοι του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Δανίας παύουν να υφίστανται», αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

Βασίλισσα Δανίας: «Τα παιδιά αισθάνονται αποκλεισμένα» 

Η μητέρα των δύο μεγαλύτερων γιων του πρίγκιπα Ιωακείμ δήλωσε «σοκαρισμένη» από την απόφαση. «Αυτό ήρθε από το πουθενά. Τα παιδιά αισθάνονται αποκλεισμένα», δήλωσε η κόμισσα Αλεξάνδρα στην εφημερίδα BT. «Δεν μπορούν να καταλάβουν γιατί τους αφαιρείται η ταυτότητά τους», πρόσθεσε.

βασίλισσα Δανίας 2

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Βασίλισσα θέλει να δημιουργήσει το πλαίσιο ώστε τα τέσσερα εγγόνια της να είναι σε θέση να διαμορφώσουν τη ζωή τους σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, χωρίς να περιορίζονται από τις ειδικές απαιτήσεις και τα καθήκοντα που έχει μια επίσημη σχέση με τον Βασιλικό Οίκο της Δανίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑFP τα τέσσερα παιδιά του πρίγκιπα Ιωακείμ διατηρούν τις θέσεις τους στη σειρά της διαδοχής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top