«Θησαυρίζουν» οι... Τούρκοι ανθοπώλες μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

«Τσουνάμι» παραγγελιών

Χιλιάδες πολίτες αφήνουν λουλούδια και μηνύματα για την Ελισάβετ / Βίντεο Star (11/9/22)

Δεν προλαβαίνουν τις παραγγελίες οι ανθοπώλες στην Τουρκία μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ. Ναυλώνουν αεροπλάνα μεταφοράς εμπορευμάτων, αντί για φορτηγά οχήματα για να μεταφέρουν όσο περισσότερα λουλούδια μπορούν στο Ηνωμένο Βασίλειο και να αντεπεξέλθουν στον καταιγισμό παραγγελιών.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τεράστιες ουρές για το «ύστατο χαίρε»

Χιλιάδες πολίτες αφήνουν λουλούδια και μηνύματα για την Ελισάβετ

Δάκρυα και λουλούδια για την Ελισάβετ / AP

Οι παραγγελίες για νωπά κομμένα άνθη αυξήθηκαν κατά 90% από τότε που πέθανε η βασίλισσα, λέει ο Σελτσούκ Τσελεμπί, μέλος του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Αττάλειας, προσθέτοντας ότι οι Τούρκοι ανθοπώλες μπόρεσαν να ικανοποιήσουν μόνο περί το 40% της ζήτησης.

«Είναι τέλος εποχής στην Αττάλεια. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η παραγωγή στα ορεινά της νότιας επαρχίας Ισπάρτα βαίνει μειούμενη», δήλωσε ο Τσελεμπί στο Reuters.

Η κηδεία της Ελισάβετ αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης

Η αύξηση της ζήτησης σημαίνει ότι οι ανθοπώλες χρειάστηκε να ναυλώσουν αεροπλάνα για να στείλουν λουλούδια στη Βρετανία, κάτι το οποίο απαιτεί μια ημέρα σε αντίθεση με τη μια εβδομάδα που είναι ο αντίστοιχος χρόνος για τα φορτηγά, εξήγησε ο ίδιος.

Η θυγατρική της Turkish Airlines, Turkish Cargo, ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει την αποστολή περισσότερων από 500.000 λουλουδιών με βάρος σχεδόν 13 τόνους από την Αττάλεια και την Ισπάρτα  προς τη Βρετανία για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Από τις αρχές της εβδομάδας η Turkish Cargo έχει παραδώσει σχεδόν τέσσερις τόνους λουλούδια στο Λονδίνο, αναφέρει η εταιρεία.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι καλεσμένοι στην κηδεία

Στο διάστημα 5-12 Σεπτεμβρίου τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι εξαγωγές λουλουδιών από την Τουρκία στη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 40%, σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Η Μ. Βρετανία θρηνεί για τη βασίλισσά της - Γέμισε λουλούδια το παλάτι

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top