Βασίλισσα Ελισάβετ: Τεράστιες ουρές για το «ύστατο χαίρε»

Οι Βρετανοί αποχαιρετούν τη βασίλισσά τους – Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ βρίσκεται από χθες το απόγευμα στο Ουεστμίνστερ, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας χιλιάδες άνθρωποι, αψηφώντας τη βροχή και την ορθοστασία, πέρασαν δίπλα από το φέρετρό της βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ για το «ύστατο χαίρε» στη μακροβιότερη μονάρχη.

Η σορός μεταφέρθηκε στο Λονδίνο από τη Σκωτία, όπου η βασίλισσα Ελισάβετ την περασμένη Πέμπτη άφησε την τελευταία της πνοή στο κάστρο του Μπαλμόραλ, σε ηλικία 96 ετών. 

φέρετρο Ελισάβετ

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ έχει τεθεί από χθες σε λαϊκό προσκύνημα

Το φέρετρο τοποθετήθηκε σε υπερυψωμένο βάθρο και οι Βρετανοί, κλαίγοντας περνούσαν από δίπλα, σκύβοντας το κεφάλι, εις ένδειξη σεβασμού στο πρόσωπο της βασίλισσας. Το συνόδευσαν τα τέσσερα παιδιά της, αλλά και ο Ουίλιαμ και ο Χάρι, οι οποίοι βρέθηκαν και πάλι σε αυτή τη δυσάρεστη θέση, να ακολουθούν το φέρετρο ενός αγαπημένου τους προσώπου 25 χρόνια μετά από τον θάνατο της μητέρας τους Νταϊάνα.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στο Oυεστμίνστερ η σορός - Ξεκινά το λαϊκό προσκύνημα

Φέρετρο βασίλισσας λαϊκό προσκύνημα

Αναμένεται ότι περίπου ένα εκατομμύριο κόσμου θα αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών της κηδείας, αναμένεται πως έως κι ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα σπεύσουν να αποτίσουν φόρο τιμής στην Ελισάβετ μέχρι την κηδεία της, την προσεχή Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. 

Κάρολος: Οι περίεργες συνήθειες και... ιδιοτροπίες του νέου βασιλιά

Οι ουρές των ανθρώπων που περίμεναν υπομονετικά κατά μήκος της νότιας όχθης του Τάμεση για να μπουν στο Ουεστμίνστερ έφτασαν χθες τα 16 χιλιόμετρα. Ανάμεσά τους και ξένοι τουρίστες, που έτυχε να βρίσκονται στο Λονδίνο κι έσπευσαν να τιμήσουν τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄.

κόσμος στην ουρά για να αποχαιρετήσουν τη βασίλισσα

Η ουρά κατά μήκος της νότιας όχθης του Τάμεση χθες έφτασε τα 16 χιλιόμετρα

Δεν αποκλείεται ακόμα οι πολίτες που θέλουν να αποχαιρετήσουν την Ελισάβετ να χρειαστεί να περιμένουν στην ουρά έως και 35 ώρες, ενώ για την ασφάλεια όλων έχουν επιστρατευθεί 10.000 αστυνομικοί και πάνω από 1.800 στρατιωτικοί. 

τα παιδιά της βασίλισσας

Τη σορό της Ελισάβετ συνόδευσαν τα τέσσερα παιδιά της και τα εγγόνια της

Ένα από τα σενάρια προβλέπει επίσης, λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η ουρά να «κλείσει» ακόμα και το βράδυ του Σαββάτου, καθώς δε θα είναι δυνατό όλοι όσοι θα περιμένουν να μπορέσουν να φτάσουν μέχρι το Ουεστμίνστερ Χολ.

Κηδεία Ελισάβετ: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί ενόψει της κηδείας της βασίλισσας τη Δευτέρα είναι δρακόντεια. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Οι καλεσμένοι στην κηδεία

Βασιλείς και αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από κάθε γωνιά του κόσμου θα βρεθούν στο Λονδίνο για το «ύστατο χαίρε» στην Ελισάβετ Β’ της Βρετανίας. 

σορός Ελισάβετ

Τα μέτρα ασφαλείας στο Λονδίνο εν όψει της κηδείας της Ελισάβετ είναι δρακόντεια

Όσοι θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής θα πρέπει να περάσουν από ελέγχους που παραπέμπουν στην ασφάλεια του αεροδρομίου. 

Μέγκαν Μαρκλ: Φορούσε μικρόφωνο στην κοινή εμφάνιση με Ουίλιαμ και Κέιτ;

Μπορούν να έχουν μαζί τους μονάχα μια μικρή τσάντα με ένα άνοιγμα με φερμουάρ. Οι μεγαλύτερες σακούλες θα στοιβάζονται σε ειδική εγκατάσταση - αλλά μόνο εάν υπάρχει διαθέσιμος χώρος. 

Κάρολος Καμίλα

Σήμερα είναι μέρα ξεκούρασης για τον νέο βασιλιά Κάρολο

Το υπουργείο συμβουλεύει τους ανθρώπους να φέρουν τα απαραίτητα για μια δυνητικά μεγάλη αναμονή εκτεθειμένοι σε ήλιο, βροχή και αέρα, όπως φορτιστή, νερό, αντιηλιακό, ομπρέλα, κάτι φαγώσιμο και τα απαραίτητα φάρμακά τους. Δεν θα επιτρέπονται τρόφιμα ή υγρά μετά από τον έλεγχο ασφαλείας στη Βουλή, ούτε λουλούδια ή άλλα αφιερώματα όπως κεριά, παιχνίδια ή φωτογραφίες.

Κάρολος: Ημέρα ξεκούρασης και περισυλλογής για τον νέο βασιλιά

Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη σε περισυλλογή και ξεκούραση. Έτσι ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει προγραμματίσει καμία δημόσια εμφάνιση. Θα συνεχίσει, όμως, να εργάζεται από το σπίτι του, στο οποίο θα φτάσει και το περίφημο κόκκινο κουτί, με όλα τα σημαντικά κρατικά έγγραφα. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η πριγκίπισσα Άννα αποχαιρετά τη μητέρα της

Ο Βασιλιάς αναμένεται να ταξιδέψει στην Ουαλία την Παρασκευή.

Η κηδεία της Ελισάβετ αναμένεται να σπάσει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης

Την Παρασκευή (16/9) είναι επίσης πιθανό να πραγματοποιηθεί η πρώτη από τις πολλές πρόβες για την κηδεία της Δευτέρας (19/9), η οποία αναμένεται να σπάσει κάθε ρεκόρ τηλεθέασης με 4,1 δισ. θεατές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top