Βασίλισσα Ελισάβετ: Άταφος παραμένει ο πρίγκιπας Φίλιππος εδώ και 1,5 χρόνο

Γιατί η σορός έμεινε εκτός τάφου μέχρι να πεθάνει η βασίλισσα;

Συγκινημένος ο βασιλιάς Καρολος Γ' στην πρώτη ομιλία του στο Westminster Hall - Βίντεο από STAR

Άταφος παραμένει ο πρίγκιπας Φίλιππος εδώ και δεκαεπτά μήνες, καθώς όπως ορίζει το πρωτόκολλο έπρεπε να περιμένει να φύγει από τη ζωή η σύζυγός του Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ προκειμένου να ενταφιαστεί.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Λαϊκό προσκύνημα - Αύριο η σoρός της στο Λονδίνο

Η σορός του έχει τοποθετηθεί σε αναμονή στο Royal Vault, σύμφωνα με όσα επιτάσσει το τελετουργικό. Πρόκειται για ένα σπήλαιο που βρίσκεται κάτω από το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνσδορ.

Μαζί στη ζωή, μαζί και στον θάνατο ο πρίγκιπας Φίλιππος και η βασίλισσα Ελισάβετ / AP

Τι είναι το Royal Vault

Το Royal Vault είναι ένα σκοτεινό σπήλαιο όπου αναπαύονται 24 βασιλικοί απόγονοι. Σε αυτό το σπήλαιο έχουν ενταφιαστεί ο Βασιλιάς Γεώργιος κι η Βασιλομήτωρ, ενώ εκεί βρίσκονται κι οι στάχτες της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας, η οποία αποτεφρώθηκε.

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ελισάβετ - Συνόδευσε την πομπή ο Κάρολος

Τώρα ήρθε η ώρα να «συναντηθούν» ξανά η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος, καθώς θα ταφούν ο ένας δίπλα στον άλλο, στο King George VI Memorial Chapel, που βρίσκεται, επίσης στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.
 

Λαϊκό προσκύνημα αύριο στο Λονδίνο

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ ταξιδεύει σήμερα από το Εδιμβούργο στο Λονδίνο όπου θα βρίσκεται έως τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, ημέρα της κηδείας, στην αίθουσα του Γουεστμίνστερ. Εκεί θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 5 το απόγευμα της Τετάρτη έως τις 6:30 το πρωί της Δευτέρας, και η πρόσβαση θα είναι διαθέσιμη 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.   

Όρμησε στο όχημα του Καρόλου και γλίτωσε στο παρά πέντε τον πυροβολισμό

Τελευταίο ταξίδι σήμερα προς το Λονδίνο / AP

Με όλες τις τιμές το τελευταίο αντίο στη Βασίλισσα Ελισάβετ / AP

Η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα τελεστεί τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου κι οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις, με την τελετή να εξελίσσεται σε μια από τις μεγαλύτερες διπλωματικές εκδηλώσεις του αιώνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top