ΗΠΑ: Ποινική δίωξη σε τρεις άνδρες για τον φόνο αρχιμαφιόζου

Διώκεται και Ελληνοαμερικάνος

ΗΠΑ: Ποινική δίωξη σε τρεις άνδρες για τον φόνο αρχιμαφιόζου
Αντικείμενα του Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ που δημοπρατήθηκαν (AP Photo/Charles Krupa)

Διώκονται τρεις άνδρες για τη δολοφονία πρώην αφεντικού της μαφίας της Βοστόνης. Τον αρχιμαφιόζο είχε ενσαρκώσει στον κινηματογράφο ο Τζακ Νίκολσον στην ταινία «The Departed».

Ο Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ, που εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης που του επιβλήθηκε μετά την καταδίκη του για έντεκα δολοφονίες, βρέθηκε νεκρός το 2018 στο κελί του σε φυλακή της Δυτικής Βιρτζίνιας όπου είχε μεταχθεί μια ημέρα νωρίτερα με αναπηρικό αμαξίδιο.

Apple: Κενό ασφαλείας σε μοντέλα iPhone και iPad

Οι τρεις ύποπτοι αντιμετωπίζουν δίωξη για σύσταση και συμμορία με σκοπό τη διάπραξη φόνου εκ προμελέτης, διευκρίνισαν οι δικαστικές αρχές σε ανακοίνωσή τους.

Οι δύο από τους τρεις υπόπτους, ο Φώτιος Γκέας, 55 ετών, και ο Πολ Ντεκολοτζέρο, 48 ετών, «κατηγορούνται ότι χτύπησαν στο κεφάλι επανειλημμένα τον Μπάλτζερ και προκάλεσαν τον θάνατό του». Ο τρίτος ύποπτος, ο Σον Μακίνον, 36 ετών, κατηγορείται ότι έκανε ψευδείς δηλώσεις σε ομοσπονδιακό πράκτορα.

Ο Τζέιμς «Γουάιτι» Μπάλτζερ υπήρξε επίσης πληροφοριοδότης του FBI.

Καλιφόρνια: Τρεις νεκροί από σύγκρουση μικρών αεροσκαφών

Βρέθηκε άψυχος στο κελί του σε ηλικία 89 ετών, έχοντας υποστεί βάρβαρο ξυλοδαρμό - βρισκόταν σε κατάσταση πέραν πάσης αναγνωρίσεως, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

Ο Γουάιτι Μπάλτζερ, που είχε μετατραπεί στον καταζητούμενο υπ’ αριθμόν 1 του FBI μετά τον θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν, συνελήφθη στο Λος Άντζελες το 2011, έπειτα από δεκαέξι χρόνια φυγής.

Εκτός από τον Τζακ Νίκολσον, τον Γουάιτι Μπάλτζερ ενσάρκωσε στην μεγάλη οθόνη και Τζόνι Ντεπ στην ταινία Black Mass του Σκοτ Κούπερ (2015).
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top