Βροχοπτώσεις και ανεμοστρόβιλοι πλήττουν τη βόρεια Ιταλία

Στη Γαλλία, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφοδρούς ανέμους στην Κορσική

Βροχοπτώσεις, χαλάζι κι ανεμοστρόβιλοι προκάλεσαν σήμερα εκτεταμένες ζημιές και τραυματισμούς στη βόρεια Ιταλία.

Βρετανία: Έρχεται «απίστευτος κατακλυσμός» - Κινδυνεύουν εκατομμύρια σπίτια

Στη Μπάργκα, κοντά στη Λούκα, η χαλαζόπτωση προκάλεσε την κατάρρευση στέγης επάνω σε αυτοκίνητο με επιβάτες, προκαλώντας τραυματισμούς.

Στη Μάσα Καράρ, ανεμοστρόβιλος τραυμάτισε εργάτη σε αμαξοστάσιο. Στη Φλωρεντία, ένας άνδρας χτυπήθηκε από κλαδί δένδρου σε υπαίθρια αγορά, ενώ στην κοντινή πόλη Μποτάι, δένδρο έπεσε σε τροχόσπιτο.

Ζημιές αναφέρθηκαν και σε υπαίθρια αγορά στη Μαρίνα ντι Καράρα, ενώ σφοδρή καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες στα θέρετρα της παραθαλάσσιας περιοχή της Βερζίλια, σηκώνοντας ομπρέλες και καρέκλες από τις παραλίες.

Στη Λιγουρία, κύματα έπληξαν την ακτή ανάμεσα στο Κιαβάρι και το Σέστρι Λεβάντε, προκαλώντας ζημιές σε γραμμή ηλεκτροδότησης.

Οικογένειες απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους κοντά στο Τιγκούλιο, όταν ανεμοστρόβιλος έπληξε την περιοχή και προκάλεσε ζημιές στις κατοικίες.

Στην περιοχή της Λα Σπέτσα, αναφέρθηκαν καταρρεύσεις στεγών, ενώ βορειοανατολικά της Φεράρα, ένας γερανός κατέρρευσε πάνω σε σπίτια.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις οδήγησαν στο κλείσιμο των πάρκων της πόλης του Μιλάνου, ενώ νοτιότερα στη Μπέντενα, 11 οικογένειες απομακρύνθηκαν μετά την κατάρρευση της στέγης συγκροτήματος κατοικιών.

Γαλλία: Τρεις νεκροί από τους σφοδρούς ανέμους στην Κορσική

Στη Γαλλία, τρεις άνθρωποι, περιλαμβανομένου ενός κοριτσιού και μίας ηλικιωμένης, σκοτώθηκαν καθώς ισχυροί άνεμοι έπληξαν σήμερα την Κορσική, αφήνοντας 45.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ανέφεραν οι αρχές.

Ισπανία - Πορτογαλία: Eικόνες αποκάλυψης από τις φωτιές

Χαλάζι, έντονη βροχόπτωση και άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα που έφθανε έως και τα 224 χλμ την ώρα σάρωσαν την Κορσική, καθώς τμήματα της Γαλλίας -έπειτα από αλλεπάλληλα κύματα καύσωνα και σοβαρή ξηρασία- είχαν περισσότερη βροχή σε διάστημα μερικών ωρών από ό,τι στη διάρκεια όλων των τελευταίων μηνών.

Στην Κορσική, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ένα κορίτσι 13 ετών σκοτώθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε σε κατασκηνωτικό χώρο όπου διέμενε και μια 72χρονη έχασε τη ζωή της όταν η ψάθινη σκεπή μιας παραλιακής καλύβας έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό της.

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στο νησί και οι επιχειρήσεις διάσωσης στη θάλασσα συνεχίζονται.

Στην ηπειρωτική Γαλλία, περίπου 1.000 νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ρεύμα αφού μια καταιγίδα έπληξε τα νότια διαμερίσματα Λουάρ και Αιν.

Χθες το απόγευμα στη Μασσαλία, δρόμοι πλημμύρισαν και ποτάμια νερού κυλούσαν στα σκαλιά που οδηγούν στο λιμάνι της πόλης.

Βορειότερα στη Γαλλία, η ξηρασία είχε αποτέλεσμα η στάθμη του ποταμού Λίγηρα, διάσημου για τα κάστρα του, να είναι τόσο χαμηλή, που ακόμη και οι τουριστικές μαούνες δυσκολεύονται να τον πλεύσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top