Βρετανία: Έρχεται «απίστευτος κατακλυσμός» - Κινδυνεύουν εκατομμύρια σπίτια

Καλούν τους πολίτες να φτιάξουν... σακίδια επιβίωσης

Να είναι έτοιμοι για το ενδεχόμενο σφοδρών βροχοπτώσεων, που μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφικές πλημμύρες καλούνται οι Βρετανοί, που ετοιμάζουν σακίδια επιβίωσης. Και όλα αυτά μετά από ένα σαρωτικό καύσωνα που έπληξε τη Βρετανία.

Νότια Κορέα: Φονικές πλημμύρες με τουλάχιστον επτά νεκρούς στη Σεούλ

Βρετανία: Έρχεται ένας «απίστευτος κατακλυσμός»

Σύμφωνα με τη Daily Mail, οι Βρετανοί θα πρέπει να πακετάρουν σακίδια με κινητά τηλέφωνα, σημαντικά έγγραφα και μετρητά, αφού σύμφωνα με τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ένας «απίστευτος κατακλυσμός» θα θέσει τρία εκατομμύρια σπίτια σε κίνδυνο από πλημμύρες αυτή την εβδομάδα.

Χθες, η Βρετανία χτυπήθηκε από ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, βάζοντας τέλος σε έναν από τους ξηρότερους καύσωνες που έχουν καταγραφεί ποτέ στην περιοχή.

Μεγάλη Βρετανία: Επίσημα σε κατάσταση ξηρασίας - Στέρεψε η πηγή του Τάμεση

Οι  μετεωρολόγοι προειδοποιούν για επικίνδυνες πλημμύρες και μάλιστα ολόκληρες οικογένειες προετοιμάζονται για σενάρια που περιλαμβάνουν κυκλοφοριακό χάος και διακοπές ρεύματος

Πάντως αυτό δε σημαίνει ότι η Βρετανία «τελειώνει» με το πρόβλημα της ξηρασίας. Όπως τονίζουν οι ειδικοί, η χώρα χρειάζεται εβδομάδες βροχοπτώσεων για να αναπληρώσει τις προμήθειες νερού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top