Νότια Κορέα: Φονικές πλημμύρες με τουλάχιστον επτά νεκρούς στη Σεούλ

Μεγάλες καταστροφές σε κτίρια και καταστήματα, εννέα άνθρωποι αγνοούνται

Βίντεο του Reuters για τις φονικές πλημμύρες στη Νότια Κορέα

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σεούλ και στα περίχωρά της κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στην πρωτεύουσα της Nότιας Κορέας, καθώς καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης, πλημμύρισαν σπίτια και στοές του Mετρό.

Στο νότιο τμήμα της Σεούλ σημειώθηκε βροχόπτωση που ξεπερνούσε τα 100 χιλιοστά την ώρα από το βράδυ της Δευτέρας, ενώ κατά τόπους έφθανε τα 141,5 χιλιοστά, που είναι η μεγαλύτερη εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία της Νότιας Κορέας.

Στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Γκάνγκναμ, κτίρια και καταστήματα πλημμύρισαν και δεν είχαν ηλεκτροδότηση. Αυτοκίνητα, λεωφορεία και στοές του συστήματος του Μετρό καλύφθηκαν από νερά. Πολλοί κάτοικοι αποκλείστηκαν.

ΟΗΕ: Η Β. Κορέα ετοιμάζεται για την 1η της πυρηνική δοκιμή από το 2017

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σεούλ και άλλοι δύο στην επαρχία Κιόνγκι. Οι τέσσερις έχασαν τη ζωή τους όταν παγιδεύτηκαν σε κτίρια που πλημμύρισαν. Ένα από τα θύματα πιστεύεται ότι υπέστη ηλεκτροπληξία, ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός κάτω από τα συντρίμμια στάσης λεωφορείου και άλλος ένας παρασύρθηκε όταν σημειώθηκε κατολίσθηση στο σημείο όπου βρισκόταν. Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν κι εννέα αγνοούνται.

Πλημμύρες στη Νότια Κορέα

Σοβαρές καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και υποδομές στη Σεούλ - AP Photos

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών αύξησε το επίπεδο συναγερμού στην κορυφαία βαθμίδα. Η μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση για τον κίνδυνο ακραίων καιρικών φαινομένων στην μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας όπου ζουν 26 εκατ. κάτοικοι.

Ο πρόεδρος Γιουν Σοκ-γελ έδωσε εντολή στις αρχές να αποτρέψουν περαιτέρω απώλειες ζωών και να ελέγξουν το ταχύτερο την κατάσταση στις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει.

Φονικές βροχοπτώσεις στη Σεούλ

Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης, πλημμύρισαν σπίτια και στοές του Mετρό - AP Photos

Η μετεωρολογική υπηρεσία αναμένει ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις στο κεντρικό τμήμα της χώρας θα συνεχιστούν ως τουλάχιστον αύριο Τετάρτη.

Όπως ανέφερε στέλεχος της μετεωρολογικής υπηρεσίας, αν και η Νότια Κορέα αντιμετωπίζει συχνά ξαφνικές και σφοδρές καταιγίδες κατά τη διάρκεια των καλοκαιριών, οι τόσο συχνές καταρρακτώδεις βροχές δεν εξηγούνται αν δεν ληφθεί υπόψη η μεγάλη τάση της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top