Ισπανία - Πορτογαλία: Eικόνες αποκάλυψης από τις φωτιές

Γαλλία: Βροχοπτώσεις ακολουθούν το ξηρότερο καλοκαίρι

Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Ευρώπη. Στη Γαλλία μετά την ξηρασία ξέσπασαν σφοδρές καταιγίδες που προκάλεσαν πλημμύρες.

Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία, χιλιάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φωτιές που δε λένε να σβήσουν εν μέσω καύσωνα.

Πορτογαλία: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό της Σέρα ντα Εστρέλα

Μια νέα πυρκαγιά στην Πορτογαλία αιφνιδίασε τους πυροσβέστες. Ο εφιάλτης στην Σέρα στε Εστρέλα δεν τελειώνει. Η πρωτεύουσα της Ισπανίας ξύπνησε με ένα πέπλο ομίχλης στον ουρανό και μια μυρωδιά καμμένου, εξαιτίας του καπνού που μετέφερε ο αέρας από τις φωτιές. 

Πάνω από 350 χλμ, ως τη Μαδρίτη, ταξίδεψε ο καπνός από την καταστροφική φωτιά που μαίνεται στον προστατευμένο από την ΟΥΝΕΣΚΟ, εθνικό δρυμό Σέρα ντε Εστρέλα της Πορτογαλίας, από τις 6 Αυγούστου και η οποία συνεχώς αναζωπυρώνεται. Πάνω από 1.200 πυροσβέστες με 400 οχήματα παλεύουν με τις φλόγες, που έχουν κάνει στάχτη 240.000 στρέματα με μοναδικά δάση, ενώ στους 24 ανέρχονται οι τραυματίες.

Πυροσβέστες τρέχουν να απομακρυνθούν από τις γλώσσες τις φωτιάς, στην ανατολική Ισπανία. Οι φλόγες έχουν ζώσει τα σπίτια. Οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν. Σκηνές που θυμίζουν κόλαση. 

Γαλλία: Βροχοπτώσεις ακολουθούν το ξηρότερο καλοκαίρι

Στη Γαλλία, οι βροχοπτώσεις ακολουθούν το ξηρότερο καλοκαίρι που έχει καταγραφεί τις τελευταίες δεκαετίες, με τον υδράργυρο να δείχνει επί εβδομάδες πάνω από 35 βαθμούς σε πολλές περιοχές.

Γαλλία: Φωτιά «τέρας» κοντά στο Μπορντό

Ο πύργος του Άιφελ σχεδόν δεν φαίνεται μέσα στην καταιγίδα. Οι άνεμοι έφτασαν τα 100 χλμ την ώρα στην κορυφή του. Σταθμοί του Μετρό στο Παρίσι έκλεισαν επειδή πλημμύρισαν. 

Στη βόρεια Ιταλία, ξεράθηκε κομμάτι της λίμνης Γκάρντα, που είναι η μεγαλύτερη της χώρας και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top