Πορτογαλία: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό της Σέρα ντα Εστρέλα

'Εχουν γίνει «στάχτη» τουλάχιστον 150.000 στρέμματα

«Στάχτη» έχουν γίνει τουλάχιστον 150.000 στρέμματα στον εθνικό δρυμό Σέρα ντα Εστρέλα, ενώ πολλά χωριά της περιοχής έχουν εκκενωθεί προληπτικά / Πλάνα από AP

Η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στον εθνικό δρυμό Σέρα ντα Εστρέλα στην Πορτογαλία, και η οποία είχε τεθεί υπό έλεγχο την προηγούμενη εβδομάδα, αναζωπυρώθηκε, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της χώρας.

Πορτογαλία: Φονικός καύσωνας - Πάνω από 1000 νεκροί

Πυρκαγιές Πορτογαλία

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στον εθνικό δρυμό Σέρα ντα Εστρέλα στην Πορτογαλία / Φωτογραφία: AP Images

Αφού τέθηκε υπό έλεγχο το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, η πυρκαγιά αναζωπυρώθηκε χθες βράδυ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, Αντρέ Φερνάντες. Πολλά χωριά της περιοχής έχουν εκκενωθεί προληπτικά.

«Στάχτη» τουλάχιστον 150.000 στρέμματα

Από την πυρκαγιά στη Σέρα ντα Εστρέλα, τη χειρότερη που έχει σημειωθεί φέτος το καλοκαίρι στην Πορτογαλία, έχουν καεί 150.000 στρέμματα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία των πορτογαλικών αρχών.

Η Ευρώπη Φλέγεται Από Τον Καύσωνα Και Τις Πυρκαγιές - Video

Η πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 6 Αυγούστου στα περίχωρα της Κοβίλχα στην κεντρική Πορτογαλία, έχει καταστρέψει μοναδικά δάση αυτού του παγκόσμιου αναγνωρισμένου από την Unesco γεωπάρκου, που βρίσκεται στην καρδιά του ορεινού όγκου της Σέρα ντα Εστρέλα.

Την ώρα που η ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας δέχεται επικρίσεις για τη διαχείριση της πυρκαγιάς, ο υπουργός Εσωτερικών της Πορτογαλίας Ζοζέ Λουίς Καρνέιρο δεσμεύθηκε χθες «να διεξαχθεί έρευνα για τα δομικά αίτια και τη μέθοδο αντιμετώπισης των πυρκαγιών, μόλις κατασβεστεί η πυρκαγιά της Σέρα ντα Εστρέλα».

Μεγάλα πύρινα μέτωπα σε Πορτογαλία και Γαλλία λόγω του καύσωνα

Πρωτόγνωρη ξηρασία

Η Πορτογαλία, που ζει φέτος μια πρωτόγνωρη ξηρασία, είχε επίσης τον θερμότερο Ιούλιο των τελευταίων περίπου 100 χρόνων.

Από την αρχή της χρονιάς, σχεδόν 800.000 στρέμματα έγιναν στάχτη, ο βαρύτερος απολογισμός μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2017, που άφησαν πίσω τους σχεδόν 100 νεκρούς, σύμφωνα με το Ινστιτούτο για την προστασία της φύσης και των δασών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top