Σαλμάν Ρουσντί: Αποσωληνώθηκε και είπε και τις πρώτες του λέξεις

«Αθώος» δήλωσε ο δράστης της επίθεσης εναντίον του

Ευχάριστα είναι τα νέα για την κατάσταση της υγείας του συγγραφές Σαλμάν Ρουσντί, ο οποίος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από έναν 24χρονο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη. 

Σύμφωνα με τον ατζέντη του, ο συγγραφέας είναι πλέον εκτός αναπνευστήρα και μπορεί να μιλήσει, εξέλιξη που γεννά αισιοδοξία για την πορεία της υγείας του. 

Σαλμάν Ρουσντί: Διασωληνωμένος ο συγγραφέας – Κινδυνεύει να χάσει το μάτι

Τα τραύματά του παραμένουν σοβαρά, καθώς δέχθηκε πάνω από δέκα μαχαιριές στον λαιμό και την κοιλιά, ωστόσο, σύμφωνα με τον συνάδελφό του συγγραφέα, Άατις Τασίρ, το βράδυ του Σαββάτου μιλούσε κι αστειευόταν. 

Η στιγμή της επίθεσης στον Σαλμάν Ρουσντί

Ο Σαλμάν Ρουσντί δέχθηκε πάνω από δέκα μαχαιριές στον λαιμό και την κοιλιά

Σαλμάν Ρουσντί: «Αθώος» δήλωσε ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης

Την ίδια ώρα ο δράστης της επίθεσης κατά του Σαλμάν Ρούσντι, ένας νεαρός Αμερικανός λιβανικής καταγωγής, οδηγήθηκε σε δικαστή της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ενώπιον του οποίου δήλωσε «αθώος» για την κατηγορία της «απόπειρας φόνου» του συγγραφέα. Θα εμφανιστεί και πάλι ενώπιον του δικαστηρίου στις 19 Αυγούστου.

Σαλμάν Ρουσντί: Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ο συγγραφέας στη Νέα Υόρκη

Στη διάρκεια διαδικαστικής ακροαματικής συνεδρίασης στο δικαστήριο της Τσοτόκουα, ο Χάντι Ματάρ, 24 ετών, ο οποίος διώκεται για «απόπειρα φόνου και επίθεση», εμφανίσθηκε με τη μαυρόασπρη ριγέ στολή του καταδίκου, με χειροπέδες και μάσκα και χωρίς να πει λέξη.

Ο κατηγορούμενος για την επίθεση στον Σαλμάν Ρουσντί

Ο ύποπτος για την επίθεση στον Σαλμάν Ρουσντί δήλωσε αθώος στο δικαστήριο

Οι εισαγγελείς θεωρούν πως η επίθεση ήταν προμελετημένη. 

Σαλμάν Ρουσντί: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις του βιβλίου του «Σατανικοί στίχοι»

Μετά από την επίθεση που δέχθηκε ο Σαλμάν Ρουσντί, η Amazon ανακοίνωσε πως αυξήθηκαν οι παραγγελίες του βιβλίου του «Σατανικοί Στίχοι» στις ΗΠΑ.

Το νεοϋορκέζικο βιβλιοπωλείο μάλιστα Strand Bookstore δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως «άνθρωποι έρχονται να δουν τι έχει γράψει και να μάθουν τι απ' αυτά έχουμε σε στοκ».

Σαλμάν Ρουσντί: Η επίθεση χαιρετίστηκε στο Ιράν και το Πακιστάν

Στο νότιο Λίβανο, ο Άλι Κάσεμ Τάχφα, ο αρχηγός του χωριού Γιαρούν, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο ύποπτος για την επίθεση εναντίον του Ρουσντί, Χάντι Ματάρ είναι «λιβανικής καταγωγής». 

Σαλμάν Ρουσντί

Ο Σαλμάν Ρουσντί είναι ο συγγραφέας του βιβλίου «Σατανικοί Στίχοι», που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στον μουσουλμανικό κόσμο

Ο νεαρός «γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μητέρα του και ο πατέρας του είναι από το Γιαρούν», διαβεβαίωσε χωρίς να σχολιάσει την επίθεση.

Στο Ιράν, η υπερσυντηρητική εφημερίδα Καϊχάν συνεχάρη το δράστη: «Μπράβο σ' αυτό το θαρραλέο και με συνείδηση του καθήκοντός του άνδρα, ο οποίος επιτέθηκε στον αποστάτη και φαύλο Σαλμάν Ρούσντι», γράφει η εφημερίδα. «Ας φιλήσουμε το χέρι αυτού που έσκισε το λαιμό του εχθρού του Θεού με ένα μαχαίρι».

Στην αγορά βιβλίων της Τεχεράνης, ο Μεχράμπ Μπιγκντελί, ένας σιίτης ιερωμένος, δήλωσε «πολύ ευτυχής με την είδηση. Όποιος κι αν είναι ο δράστης, του φιλώ το χέρι (...) Ας έχει ο Σαλμάν Ρούσντι την κατάρα του Θεού».

Στο γειτονικό Πακιστάν, το κόμμα Τεχρίκ-ι-Λαμπάικ Πακιστάν, το οποίο φημίζεται για τη βιαιότητά του εναντίον αυτού που αποκαλεί αντιμουσουλμανικές βλασφημίες, δήλωσε επίσης πως τον Σαλμάν Ρούσντι «άξιζε να τον σκοτώσουν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top