Ουκρανία: Καρατόμησε κι άλλους «προδότες» ο Ζελένσκι

100 δολάρια σε όσους βοηθούν στον εντοπισμό συνεργατών των Ρώσων

Ρωσικός πύραυλος σκότωσε 20 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παιδιά πριν από μερικές ημέρες στην Ουκρανία - Βίντεο από Reuters

Ο Πρόεδρος της εμπόλεμης Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι απέπεμψε κι άλλους υψηλόβαθμους αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών στο πλαίσιο μιας ευρείας εκκαθάρισης των υπηρεσιών ασφαλείας και της εισαγγελίας της χώρας και κατόπιν καταγγελιών στις οποίες έχει προβεί ο ίδιος, ότι «δουλεύουν εναντίον της χώρας μας», δηλαδή με την πλευρά της Ρωσίας. Ο Ουκρανός Πρόεδρος έχει ξεκινήσει μια μεγάλη επιχείρηση εκκαθάρισης έπειτα από έναν μεγάλο αριθμό αποσκιρτήσεων στις κατοχικές ρωσικές δυνάμεις.

Καρατόμησε επικεφαλής υπηρεσιών ο Ζελένσκι - Κατηγορίες για προδοσία

Διάταγμα που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, αναφέρει ότι ο Βολοντίμιρ Χορμπένκο αποπέμφθηκε από τη θέση του αναπληρωτή επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Ουκρανίας, SBU.

Κοινό μήνυμα στην Τουρκία από Παναγιωτόπουλο και Όστιν

Τέσσερις επικεφαλής της υπηρεσίας στις περιφέρειες Σούμι, Ντνιπροπετρόφσκ, Υπερκαρπαθία και Πολτάβα, απολύθηκαν επίσης όπως και ο επικεφαλής της SBU στο Ζίτομιρ. Ο Ζελένσκι διόρισε επίσης νέο επικεφαλής της υπηρεσίας στην περιφέρεια του Χαρκόβου, θέση που ήταν κενή από τα τέλη Μαΐου.

FAZ: Πάρτε στα σοβαρά τις απειλές Ερντογάν με τον χάρτη κατά της Ελλάδας 

Ο επικεφαλής της SBU, Ιβάν Μπακάνοφ, παιδικός φίλος του Ζελένσκι, αποπέμφθηκε προχθές, Κυριακή, και η Βουλή επιβεβαίωσε σήμερα την απομάκρυνσή του. Η γενική εισαγγελέας Ιρίνα Βενεντίκτοβα αποπέμφθηκε για τον ίδιο λόγο την Κυριακή.

Δένδιας: Ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα τα εγκλήματα στη Μαριούπολη

Σημειώνεται ότι η SBU έχει προσωπικό περίπου 30.000 ατόμων.

100 δολάρια σε όσους βοηθούν στον εντοπισμό συνεργατών των Ρώσων

Ο  κυβερνήτης της επαρχίας του Μικολάιφ, στη νότια Ουκρανία, που βρίσκεται υπό διαρκή βομβαρδισμό, ανακοίνωσε σήμερα ένα μπόνους 100 δολαρίων για όσους βοηθούν στον εντοπισμό συνεργατών των Ρώσων. Σε μια δήλωση στον λογαριασμό του στο Telegram, ο κυβερνήτης Βιτάλι Κιμ απηύθυνε έκκληση για πληροφορίες που αφορούν «αυτούς που αποκαλύπτουν στους κατακτητές τα σημεία ανάπτυξης των ουκρανικών στρατευμάτων» ή τους βοηθούν να καθορίσουν τις συντεταγμένες των πιθανών στόχων βομβαρδισμού.«Μετά από προσεκτική επαλήθευση και επιβεβαίωση των πληροφοριών που παρέχονται, θα λάβετε ένα μπόνους 100 δολαρίων», έγραψε.

Φυσικό Αέριο: «Θα επαναλειτουργήσει ο Nord Stream 1 την Πέμπτη»

Ο κυβερνήτης άφησε επίσης να εννοηθεί ότι σχεδίαζε να «κλείσει» την πόλη Μικολάιφ για λίγες μέρες προκειμένου να εξουδετερώσει προδότες και συνεργάτες των Ρώσων. «Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό. Εξετάζουμε μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Έχουμε μια μεγάλη βάση δεδομένων. Θα κλείσουμε την πόλη για λίγες μέρες, θα πάμε και θα χτυπήσουμε την πόρτα των κακών ανθρώπων», είπε.

«Η Ευρώπη δεν κάνει αρκετά για να επιβιώσει τον χειμώνα χωρίς ρωσικό αέριο»

Αυτές οι δηλώσεις γίνονται την ώρα που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέλυσε τον επικεφαλής των ειδικών υπηρεσιών και τον γενικό εισαγγελέα, κατηγορώντας τους για ανεπαρκείς προσπάθειες στον αγώνα κατά των κατασκόπων και των συνεργατών της Μόσχας.

Ρωσία: Aύξησε το πλαφόν στις εξαγωγές ηλιελαίου και αλεύρων από ηλιοτρόπια

Περισσότερες από 650 έρευνες για «εσχάτη προδοσία» και «συνεργασία» με τη Μόσχα στοχεύουν συνεργάτες της ουκρανικής εισαγγελίας και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, γεγονός που εγείρει «πολύ σοβαρά ερωτήματα» για το έργο των δύο αξιωματούχων, υπογράμμισε ο πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top