Σικάγο: Ομολόγησε ο μακελάρης - Ήθελε να κάνει και δεύτερη επίθεση

Αποφάσισε την τελευταία στιγμή ότι δεν ήταν έτοιμος να πυροβολήσει ξανά

Σε επτά ανθρώπους στοίχισε τη ζωή η επίθεση του μακελάρη στις ΗΠΑ / Βίντεο από AP

Ο μακελάρης που κατηγορείται για τη δολοφονία επτά ανθρώπων στην παρέλαση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στο Σικάγο ομολόγησε ότι εκείνος άνοιξε πυρ κατά του πλήθους. Ο Ρόμπερ Κρίμο παραδέχτηκε ότι εξαπέλυσε τις σφαίρες από μια ταράτσα και στη συνέχεια διέφυγε στο Μάντισον του Ουισκόνσιν, όπου «σκεφτόταν σοβαρά» να προχωρήσει σε μία επίθεση εκεί, όπως δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές.

Σικάγο: Αυτός είναι ο 22χρονος Μπόμπι, ο μακελάρης του Χάιλαντ Παρκ

Ο Ρόμπερτ Κρίμο, 21 ετών, αποκάλυψε στους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση ότι πήγε οδικώς μέχρι το Μάντισον, όπου «είδε άλλους εορτασμούς» και σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο που είχε μέσα στο όχημά του, για να διαπράξει και νέα επίθεση, είπε ο Κρίστοφερ Κοβέλι, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Χάιλαντ Παρκ.

Ο κ. Κοβέλι ανέφερε ότι ο ένοπλος γύρισε πίσω στο Ιλινόις, όπου συνελήφθη, αφού αποφάσισε ότι δεν ήταν έτοιμος να πυροβολήσει στο Ουισκόνσιν.

Φωτογραφία που παρέχεται από το αστυνομικό τμήμα του Χάιλαντ Παρκ και δείχνει τον Robert (Bobby) E. Crimo III. (Αστυνομικό Τμήμα City of Highland Park μέσω AP)

Η επίθεση αυτή δεν ήταν προσχεδιασμένη, όπως ήταν η πρώτη, την οποία ο δράστης ενορχήστρωνε επί πολλές εβδομάδες, σύμφωνα με τους αστυνομικούς.

ΗΠΑ: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες στον ύποπτο για τη σφαγή της 4ης Ιουλίου

Οι πυροβολισμοί στην παρέλαση βύθισαν στο πένθος για ακόμα μία φορά μια αμερικανική κοινότητα - αυτή τη φορά το εύπορο Highland Park, όπου ζουν περίπου 30.000 άνθρωποι κοντά στην όχθη της λίμνης Μίσιγκαν. Εκατοντάδες διαδηλωτές, γονείς και παιδιά τράπηκαν σε φυγή πανικόβλητοι.

Δίχρονο αγόρι έχασε και τους δύο γονείς του στο μακελειό του Σικάγου

Ο δράστης εξαπέλυσε πυρ κατά του πλήθους, τη Δευτέρα, από ταράτσα ενός καταστήματος, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον άλλους 30, μερικοί είναι ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, με τον αριθμό των νεκρών να ενδέχεται να αυξηθεί.

Θρήνος για τους επτά ανθρώπους που χάθηκαν άδικα / AP

Μετά τη σύλληψή του, το βράδυ της Δευτέρας, ανακρίθηκε από την αστυνομία του Χάιλαντ Παρκ και «ομολόγησε εκουσίως τις πράξεις του», όπως υποστήριξε ο αντεισαγγελέας Μπεν Ντίλον, κατά την απαγγελία των κατηγοριών σε βάρος του Κρίμο, ο οποίος παρέστη στο δικαστήριο μέσω βιντεοκλήσης.

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε παρέλαση στο Ιλινόις- Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες

Ο δικαστής του Ιλινόις, Θίοντορ Πότκονιακ, διέταξε να κρατηθεί ο ύποπτος χωρίς εγγύηση, με τον Κρίμο να παραμένει απαθής καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Πως αγόρασε νόμιμα τα όπλα;

Ερωτήματα ωστόσο προκύπτουν για το πώς ο Κρίμο παρέκαμψε τους αυστηρούς νόμους περί όπλων του Ιλινόις και αγόρασε νόμιμα πέντε όπλα, συμπεριλαμβανομένου του όπλου υψηλής ισχύος που χρησιμοποιήθηκε στον πυροβολισμό.

Πατήσια: Εξιτήριο Για Τους Δύο Τραυματίες Αστυνομικούς

Σημειώνεται ότι οι αρχές είχαν κληθεί στο σπίτι του δύο φορές το 2019 για απειλές βίας και αυτοκτονίας. Η αστυνομία τότε είχε μεταβεί στο σπίτι μετά από κλήση που είχε δεχτεί από μέλος της οικογένειας, καθώς ο Κρίμο απειλούσε «να τους σκοτώσει όλους» εκεί. Συνολικά, η αστυνομία εντόπισε πέντε νόμιμα πυροβόλα όπλα στο σπίτι του πατέρα του, ενώ κατέσχεσε 16 μαχαίρια, ένα στιλέτο και ένα σπαθί. Το τουφέκι της επίθεσης είχε αγοραστεί νόμιμα από το δράστη το 2021, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία είχε κληθεί στο σπίτι του μακελάρη στο παρελθόν από την οικογένειά του υπό το φόβο ότι ο Κρίμο θα τους σκότωνε όλους / AP

Κοπεγχάγη: Συλλυπητήριο μήνυμα ΥΠΕΞ για την επίθεση σε εμπορικό κέντρο

Η αστυνομία της Πολιτείας του Ιλινόις, που εκδίδει άδειες κατόχων όπλων, είπε ότι ο Crimo ζήτησε άδεια τον Δεκέμβριο του 2019 όταν ήταν 19 ετών. Ο πατέρας του υποστήριξε την αίτησή του. Τότε «δεν υπήρχε επαρκής βάση για να διαπιστωθεί ένας σαφής και παρών κίνδυνος» και να απορριφθεί η αίτηση, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πολιτειακή αστυνομία.

Νέα Υόρκη: Μητέρα έβγαλε το μωρό της βόλτα και πυροβολήθηκε στο κεφάλι

Στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου, οι πυροβολισμοί αρχικά θεωρήθηκαν λανθασμένα ως πυροτεχνήματα πριν εκατοντάδες γλεντζέδες τραπούν σε φυγή τρομοκρατημένοι / ΑP

Η αποκάλυψη για τις αγορές όπλων του Crimo είναι μόνο το τελευταίο παράδειγμα νεαρών ανδρών που μπόρεσαν να αποκτήσουν όπλα και να πραγματοποιήσουν σφαγές τους τελευταίους μήνες, παρά τα κραυγαλέα προειδοποιητικά σημάδια για την ψυχική τους υγεία και την τάση τους για βία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top