Σικάγο: Αυτός είναι ο 22χρονος Μπόμπι, ο μακελάρης του Χάιλαντ Παρκ

Συνελήφθη ο δράστης - Στους έξι οι νεκροί στην παρέλαση για την 4η Ιουλίου

Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης του μακελειού στην παρέλαση για την εθνική γιορτή της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ του Σικάγου, σύμφωνα με την αμερικανική αστυνομία.

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε παρέλαση στο Ιλινόις- Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες

Μέχρι στιγμής ο απολογισμός των θυμάτων είναι 6 νεκροί και 26 τραυματίες. Η επίθεση έγινε με τουφέκι από ταράτσα εμπορικού καταστήματος.

Επίθεση Σικάγο

Οι αστυνομικές αρχές στο σημείο του εγκλήματος (AP Photo/Nam Y. Huh)

Ο φερόμενος ως δράστης κατονομάστηκε ως Ρόμπερτ («Μπόμπι») Κρίμο ο τρίτος, κάτοικος της περιοχής, 22 ετών. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έμενε μαζί με τον πατέρα του και τον θείο του ενώ είναι και ράπερ.

δράστης σικάγο

Φωτογραφία που παρέχεται από το αστυνομικό τμήμα του Χάιλαντ Παρκ και δείχνει τον Robert (Bobby) E. Crimo III. (Αστυνομικό Τμήμα City of Highland Park μέσω AP)

Εκατοντάδες αστυνομικοί συμμετείχαν στο ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστεί ο νεαρός, ο οποίος σκόρπισε θάνατο και τρόμο στους κατοίκους της πόλης περίπου 30.000 κατοίκων, που βρέχεται από τη λίμνη Μίσιγκαν. Οι αρχές δημοσιοποίησαν φωτογραφία του νεαρού με αποστεωμένο πρόσωπο, στο οποίο διακρίνονται διάφορα τατουάζ.

Επίθεση Σικάγο

(AP Photo/Nam Y. Huh)

Ο 22χρονος είχε χαρακτηριστεί «οπλισμένος και πολύ επικίνδυνος» από εκπρόσωπο της αστυνομίας.

Έπειτα από σύντομη καταδίωξη του αυτοκινήτου του, ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση «χωρίς να συμβεί το παραμικρό», είπε χθες βράδυ στον Τύπο ο Λου Τζόγκμεν, αρχηγός της αστυνομίας στο Χάιλαντ Παρκ.

Νέα Υόρκη: Μητέρα έβγαλε το μωρό της βόλτα και πυροβολήθηκε στο κεφάλι

Ο νεαρός είχε παρουσία σε διάφορους ιστότοπους, όπου αυτοσυστηνόταν ως μουσικός του Σικάγου με το ψευδώνυμο «Awake the rapper».

Τα κίνητρά του είναι άγνωστα σε αυτό το στάδιο.

Οι αρχές ανέπτυξαν ισχυρές δυνάμεις, θωρακισμένα οχήματα, τουλάχιστον ένα ελικόπτερο, ενώ κλήθηκαν επίσης ομοσπονδιακές ενισχύσεις.

Βίντεο από Reuters

Το χρονικό της αιματηρής επίθεσης 

Χθες Δευτέρα, αργία στις ΗΠΑ, εκατοντάδες κάτοικοι, ανάμεσά τους πολλές οικογένειες με παιδιά και βρέφη, είχαν πάρει θέση στα πεζοδρόμια του Χάιλαντ Παρκ για να παρακολουθήσουν, όπως λίγο πολύ παντού στη χώρα, την παραδοσιακή παρέλαση για τη γιορτή της ανεξαρτησίας.

Ενώ παρέλαυναν μαθητικές μπάντες, ακούστηκαν ριπές όπλου. «Ακούστηκαν περίπου πενήντα πυροβολισμοί, όλοι νόμιζαν πως επρόκειτο για πυροτεχνήματα», είπε στο CNN η Ζόι, που ήταν παρούσα.

Επίθεση σικάγο

(AP Photo/Nam Y. Huh)

«Κάποια στιγμή είδα ένα κορίτσι αιμόφυρτο, δεν είχα ξαναδεί ποτέ τίποτα τέτοιο», πρόσθεσε, περιγράφοντας σκηνές «πανικού, άνθρωποι έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλο». Κρύφτηκε πίσω από κάδο απορριμμάτων, κατόπιν αναζήτησε καταφύγιο σε υπόγειο. Βγαίνοντας, είπε, είδε μπροστά της «πεδίο μάχης».

ΗΠΑ: 8χρονος σκότωσε βρέφος ενός έτους με το πιστόλι του πατέρα του

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο νεαρός άνοιξε πυρ από την οροφή εμπορικού στο οποίο είχε ανέβει από τη σκάλα της πυρασφάλειας. «Ήταν πολύ καλά κρυμμένος και δύσκολο να εντοπιστεί», περιέγραψε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Αφού άνοιξε πυρ, τράπηκε σε φυγή. Επιτόπου βρέθηκε «ισχυρό» τουφέκι από αστυνομικούς.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο συνταξιούχος γιατρός Ρίτσαρντ Κάουφμαν, είπε πως συνολικά, λογαριάζει πως ο δράστης πυροβόλησε περίπου 200 φορές. «Επικρατούσε πανδαιμόνιο. Κόσμος ποδοπατιόταν. Μωρά πετάγονταν στον αέρα. Άνθρωποι βούταγαν στο έδαφος για να καλυφθούν. Αιμόφυρτοι άνθρωποι σκόνταφταν ο ένας πάνω στον άλλον».

επιθεση σικαγο

(AP Photo/Nam Y. Huh)

Πέντε άνθρωποι, όλοι ενήλικοι, σκοτώθηκαν επιτόπου, ο έκτος υπέκυψε αφού διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Τουλάχιστον 26 τραυματίες -μεταξύ 8 και 85 ετών- παραλήφθηκαν από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ορισμένοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε ιατρική πηγή.

Επίθεση σε Κοπεγχάγη: Βίντεο από τη στιγμή που τα θύματα τρέχουν να σωθούν

Οι εορτασμοί ανεστάλησαν αμέσως σε πολλές κοντινές πόλεις, όπου οι αρχές έκλεισαν τις παραλίες και κάλεσαν τους πολίτες να επαγρυπνούν.

«Είναι συγκλονιστικό το ότι ο εορτασμός (της ανεξαρτησίας) της Αμερικής έγινε κομμάτια εξαιτίας μιας μοναδικά αμερικανικής μάστιγας», σχολίασε ο Δημοκρατικός κυβερνήτης του Ιλινόι, ο Τζ. Μπ. Πρίτσκερ. «Η μοναδική ελευθερία που αρνούμαστε στους πολίτες μας είναι να ζουν χωρίς να φοβούνται καθημερινά τη βία με τη χρήση πυροβόλων όπλων».

Νορβηγία: Ξεκίνησε έρευνα για τρομοκρατική ενέργεια-Ακυρώνεται το gay pride

Δηλώνοντας «σοκαρισμένος», ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε σε ανακοίνωσή του ότι «δεν θα εγκαταλείψει τον αγώνα εναντίον της επιδημίας της βίας με τη χρήση πυροβόλων όπλων», έπειτα από το νέο λουτρό αίματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top