ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε παρέλαση στο Ιλινόις- Έξι νεκροί και πολλοί τραυματίες

Διαφεύγει ο δράστης της επίθεσης - Πυροβολούσε από ταράτσα με τουφέκι

Πυροβολισμοί στο Ιλινόις σε παρέλαση της 4ης Ιουλίου. Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι έξι νεκροί και 24 τραυματίες, ενώ ο δράστης της επίθεσης αναζητείται.

Συναγερμός σήμανε στην παρέλαση της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ στο Σικάγο των ΗΠΑ, μετά από πυροβολισμούς. Οι νεκροί από τους πυροβολισμούς ανέρχονται στους έξι και στους 24 οι σοβαρά τραυματίες.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τον δράστη, που διαφεύγει και θεωρείται ακόμη «ενεργός». Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ένοπλος πυροβολούσε από κάποια ταράτσα, μάλλον με τουφέκι. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι κρατάει ομήρους ή ότι έχει ταμπουρωθεί κάπου. Με βάση την περιγραφή που έδωσαν οι αρχές, ο ύποπτος είναι λευκός, ηλικίας 18-20 ετών και θεωρείται «ένοπλος και επικίνδυνος».

Νωρίτερα, οι Chicago Sun-Times ανέφεραν ότι η παρέλαση ξεκίνησε γύρω στις 10 π.μ. (τοπική ώρα) αλλά σταμάτησε ξαφνικά 10 λεπτά αργότερα μετά από πυροβολισμούς.

Εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι για να καλυφθούν, ανέφερε η εφημερίδα Chicago Sun-Times. Ένας ρεπόρτερ της εφημερίδας είπε ότι είδε τρεις αιμόφυρτους ανθρώπους καλυμμένους με κουβέρτες και ότι οι τραυματίες είναι τουλάχιστον πέντε. Πολλοί αυτήκοοι μάρτυρες είπαν ότι άκουσαν πολλούς πυροβολισμούς, με έναν από αυτούς να κάνει λόγο για περισσότερους από 20.

Η δήμαρχος του Χάιλαντ Παρκ, Νάνσι Ρότερινγκ, έγραψε στο Twitter ότι η αστυνομία ανταποκρίνεται σε ένα περιστατικό στο κέντρο της πόλης και ότι το «Τέταρτο Φεστιβάλ» ακυρώνεται.

Αξιωματούχοι ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης.

 

Περισσότερα σε λίγο...

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top