Κιλιτσντάρογλου: Προτείνει στον Ερντογάν να εισβάλει στα ελληνικά νησιά

Όπως είχε κάνει ο Ετσεβίτ στην Κύπρο

«Δες τι έκανε ο Ετσεβίτ στην Κύπρο. Εσύ τι έχεις κάνει αδερφέ μου;» ρώτησε τον Ερντογάν ο αρχηγός της Τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης - Βίντεο από ΣΚΑΙ

Δεν έχουν τέλος οι τουρκικές προκλήσεις καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου προκάλεσε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εισβάλει στα ελληνικά νησιά φέρνοντας μάλιστα και ως παράδειγμα την εισβολή στην Κύπρο του Ετσεβίτ.

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη: «Δεν μπορείς να εξοπλίζεις τα νησιά»

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθύνθηκε στον Ερντογάν με το χαρακτηριστικό ερώτημα «Δες τι έκανε ο Ετσεβίτ στην Κύπρο. Εσύ τι έχεις κάνει αδερφέ μου;».

ΝΑΤΟ: Πώς «μεταφράζει» η Αθήνα τη συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν

Ο Κιλιτσντάρογλου είπε πως «Ο αείμνηστος Μπουλέντ Ετσεβίτ είχε ανακοινώσει ότι 'από αυτή την ώρα οι μονάδες μας είναι στα εδάφη της Κύπρου για να προστατέψουν τα δικαιώματα των τουρκοκυπρίων.' Είπε πως 'έκαναν απόβαση στα εδάφη της Κύπρου. Τελείωσε!' Έτσι το έμαθε όλος ο κόσμος. Εκείνη η συμπεριφορά ήταν σωστή ή η τωρινή τους συμπεριφορά είναι σωστή;»

ΝΑΤΟ: Δεν αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά ο Ερντογάν

Πρόσθεσε ότι «Όταν καταπατούσαν τα 18 νησιά, όταν στρατιωτικοποιούσαν τα νησιά που δεν πρέπει να στρατιωτικοποιούνται σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, όταν εγώ το 2017 στη συνάντηση του κόμματος δήλωνα “Φίλε! Γιατί δεν λες τίποτα;”, κανείς δεν είπε τίποτα, ούτε έκανε κάτι και τώρα λέει “γιατί τα στρατιωτικοποιείτε;” Που ήσουν αδερφέ μου; Τώρα το έμαθες αυτό;»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top