ΝΑΤΟ: Δεν αναφέρθηκε στα ελληνοτουρκικά ο Ερντογάν

Επικεντρώθηκε στα ζητήματα της ατζέντας της Συνόδου

Καμία αναφορά σε αποστρατικοποίηση των νησιών δεν έκανε ο Ερντογάν στο ΝΑΤΟ - Βίντεο από μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν έκανε καμία αναφορά στα ελληνοτουρκικά ζητήματα στη διάρκεια της τοποθέτησής του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που λαμβάνει χώρα στην Μαδρίτη.

NATO: Η σύντομη συνάντηση Δένδια με Ερντογάν και Τσαβούσογλου

Δεν αναφέρθηκε καθόλου στην αποστρατικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου ενώ επικεντρώθηκε στα θέματα της ατζέντας της Συνόδου.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην οργάνωση PKK και στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στον πληθωρισμό που ταλαιπωρεί την Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε εισέλθει στη Σύνοδο, συνοδευόμενος από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου χωρίς να κάνει κάποια δήλωση.

«Ο Ερντογάν βγήκε πολλαπλά κερδισμένος»

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Atlantic Council o Ερντογάν βγήκε πολλαπλά κερδισμένος. Πέρασε την άποψη του για το pkk κόντρα σε όσους έλεγαν ότι είναι υπερβολικές οι ανησυχίες του για την τρομοκρατία. Άρα έβαλε στο ΝΑΤΟ το θέμα της τρομοκρατίας με την δική του εσωτερική ατζέντα ασφαλειας.

Εξασφάλισε μια συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και αυτό τον βγάζει από την «ομάδα» των αυταρχικών ηγετών που δεν βλέπει ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Τέλος πήρε διαβεβαιώσεις όχι μόνο για άρση εμπάργκο όπλων από Σουηδία και Φινλανδία αλλά και στήριξη για ένταξη σε Ευρωπαϊκούς οργανισμούς ασφαλείας όπως ο Pesco.

Μητσοτάκης: Δε χρειάζεται άλλη αστάθεια εντός του ΝΑΤΟ

 

Συνάντηση Μακρόν - Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Πρακτορείο του Reuters στην ενημερωτική ιστοσελίδα BOURSORAMA που επικαλείται το Μέγαρο των Ηλυσίων σημειώνει ότι «ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτισε τη συναίνεση που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας, σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια διμερούς συνάντησης με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Συμμαχίας στη Μαδρίτη της Ισπανίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης να συνεχίσουν τον συντονισμό τους, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη, για την επίτευξη των συνθηκών εκείνων που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια του λιμανιού της Οδησσού και των θαλάσσιων νηοπομπών.

Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσαν επίσης την υποστήριξή τους στις ευρωπαϊκές προσπάθειες να επιτραπεί η συνέχιση εξαγωγών μέρους των ουκρανικών σιτηρών, οδικώς, σιδηροδρομικώς και μέσω των ποταμών».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top