Μητσοτάκης: Δε χρειάζεται άλλη αστάθεια εντός του ΝΑΤΟ

«Στο νέο στρατηγικό δόγμα συμπεριλαμβάνεται η προστασία της κυριαρχίας»

Την ικανοποίησή του για το νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του πριν ξεκινήσει η Σύνοδος Κορυφής της Συμμαχίας στη Μαδρίτη.

«Συναντιόμαστε σήμερα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στη σκιά ενός πολέμου. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία συνιστά μια τομή στον γεωπολιτικό χρόνο. Δίνει νέα σημασία στο ΝΑΤΟ και μας υποχρεώνει να κινηθούμε ταχύτερα, ώστε να ενισχύσουμε τις δομές του ΝΑΤΟ», είπε ο πρωθυπουργός.

ΝΑΤΟ: Η Τουρκία συμφώνησε στην ένταξη Φινλανδίας - Σουηδίας

«Είμαστε σήμερα αντιμέτωποι με νέες σημαντικές γεωπολιτικές προκλήσεις. Είμαι ικανοποιημένος γιατί στο νέο στρατηγικό δόγμα, στην εισαγωγή του συμπεριλαμβάνεται η προστασία της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας, του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως το αξιακό πλαίσιο της Συμμαχίας», υποστήριξε.

Μητσοτάκης και Μαρέβα στο δείπνο του βασιλιά Φιλίππου

Συνεχίζοντας, τόνισε: «Θέλω επίσης να εκφράσω την ικανοποίηση μου γιατί η Φινλανδία και η Σουηδία θα γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ. Τελικά πρυτάνευσε η κοινή λογική και το καλό της συμμαχίας και ξεπεράστηκαν οι όποιες καιροσκοπικές και ωφελιμιστικές συμπεριφορές».

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Τι ζήτησε και τι πήρε ο Ερντογάν για Σουηδία - Φινλανδία

«Η Ελλάδα αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ από το 1952 και είναι σημαντικός πυλώνας σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Είμαστε μια χώρα που επενδύει άνω 2% του ΑΕΠ της στις αμυντικές δαπάνες, θωρακίζοντας την αποτρεπτική μας δυνατότητα και τις δομές της Συμμαχίας. Ως πυλώνας σταθερότητας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η προσήλωση της Συμμαχίας πρέπει να είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση στην Ουκρανία, δεν χρειάζεται άλλη πηγή αστάθειας εντός της Συμμαχίας και αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι οι εταίροι μας», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top