Δεν υποχωρεί ο Ερντογάν: «Δε θα συναντηθώ με ανέντιμους πολιτικούς»

«Η Ελλάδα να φροντίσει την πορεία της από εδώ και πέρα»

Η χθεσινή συνάντηση Ακάρ - Παναγιωτόπουλου στις Βρυξέλλες/ Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Ενώ οι υπουργοί του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνουν να είναι πιο φιλικοί τις τελευταίες δύο ημέρες, ο ίδιος εξακολουθεί να εμφανίζεται αντίθετος στο άνοιγμα διαλόγου με την Αθήνα. Αποκαλεί εμμέσως ανέντιμο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ λέει: «Η Ελλάδα να φροντίσει την πορεία της από εδώ και πέρα». 

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε μετά την προσευχή της Παρασκευής: «Εξέφρασα τις αντιδράσεις μου για τη διαδικασία και είπα ότι δεν θα ξανασυναντηθώ μαζί τους αν δεν βρεθεί μπροστά μου ένας έντιμος πολιτικός και ότι τερματίσαμε τις συναντήσεις μας με την Ελλάδα. Τι σημαίνει αυτό, μάλλον δεν υπάρχει πιο τελεσίδικο από αυτό. Ας φροντίσει η Ελλάδα την πορεία της από εδώ και πέρα». 

Ερντογάν: Ρίχνει τους τόνους και τα «βάζει» με πολιτικούς αντιπάλους του

Ο Ερντογάν χωρίς να λέει το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφήνει αιχμές για τον Έλληνα πρωθυπουργό και κάνει «σκωτσέζικα ντους» σχετικά με τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα. 

Υπενθυμίζεται πως χθες οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών της Τουρκίας, Ακάρ και Τσαβούσογλου, είχαν σύντομη συνάντηση με τους Έλληνες ομολόγους τους, Παναγιωτόπουλο και Δένδια, στις Βρυξέλλες. Παρόλο που δεν είπαν πολλά, συμφώνησαν στο ότι πρέπει να υπάρξει επικοινωνία μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. 

Ξαφνικά o Ακάρ αλλάζει στάση: «Να συζητήσουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top