Ξαφνικά o Ακάρ αλλάζει στάση: «Να συζητήσουμε τα προβλήματα με την Ελλάδα»

Η Τουρκία θέλει τώρα ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη χώρα μας

Η Τουρκία δείχνει να μειώνει την προκλητική ρητορική της. Πριν από λίγο, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε ουσιαστικά πως η Άγκυρα είναι ανοιχτή στο να επικοινωνήσει με την Αθήνα. 

Σύντομη συνάντηση και θερμή χειραψία για Παναγιωτόπουλο - Ακάρ

«Θεωρούμε σημαντικό να κρατήσουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας για την επίλυση των τρεχόντων προβλημάτων με την Ελλάδα. Η εστίαση σε μια θετική ατζέντα και η μείωση των εντάσεων θα συμβάλει τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και στην περιφερειακή συνεργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ακάρ. 

«Είμαστε σύμμαχοι μέσα στο ΝΑΤΟ και είμαστε γείτονες, αν μπορέσουμε να λύσουμε τα θέματα μας εντός του διεθνούς δικαίου και με διπλωματία. Αν έχουμε αμοιβαίο σεβασμό μεταξύ μας και έχουμε ενότητα θα μπορέσουμε να επωφεληθούμε καλύτερα από αυτόν τον πλούτο. Αν κάνουμε τις εργασίες μας αποδεχόμενοι ότι αυτό θα έχει και θετική αντανάκλαση στην ασφάλεια και την ευημερία των χωρών μας αυτό θα πάει πολύ καλά. Η ουσία είναι η εξής: Προβλήματα υπάρχουν μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδα; Υπάρχουν. Τι να κάνουμε; Να τα λύσουμε. Να συζητήσουμε και να τα λύσουμε. Τι υπάρχει; Οι διερευνητικές συνομιλίες. Τι υπάρχει ; Η αποκλιμάκωση. Τι υπάρχουν; Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης», είπε μεταξύ άλλων ο Χουλουσί Ακάρ. 

Η συνάντηση Ακάρ - Παναγιωτόπουλου στις Βρυξέλλες 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είχε μία σύντομη συνάντηση και χειραψία, χθες, με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο στις Βρυξέλλες. Ο κ. Παναγιωτόπουλος φέρεται να του είπε πως για να προχωρήσουμε πρέπει να σταματήσει η ένταση, οι παραβιάσεις και οι λεκτικές επιθέσεις της Τουρκίας. Εκείνος, απάντησε με ένα απλό «ΟΚ» και είπε πως θα είναι σε επαφή. 

«Στη συνάντηση του υπ. Άμυνας Χουλουσί Ακάρ με τον Έλληνα ομόλογό του, τονίστηκε η σημασία της διατήρησης των ανοικτών διαύλων επικοινωνίας, η επικέντρωση στη θετική ατζέντα, η συμβολή αυτής της επικοινωνίας στις σχέσεις καλής γειτονίας, η διμερής/περιφερειακή συνεργασία, καθώς και η σημασία της διατήρησης του διαλόγου για τη μείωση των εντάσεων», ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, δημοσιεύοντας βίντεο από τη συνομιλία που είχαν οι Παναγιωτόπουλος-Ακάρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top