Ερντογάν: Ρίχνει τους τόνους και τα «βάζει» με πολιτικούς αντιπάλους του

Νέο ανθελληνικό παραλήρημα από τουρκικά ΜΜΕ

Εδώ και ένα μήνα περίπου, ο Ερντογάν όπου σταθεί και όπου βρεθεί επιδεικνύει ανθελληνικό μένος. Όμως σήμερα φάνηκε να ρίχνει τους τόνους. Ωστόσο, το παραλήρημα των τουρκικών ΜΜΕ συνεχίζεται. 

Τουρκία: Νέα επίθεση στην Ελλάδα μέσω Γερμανίας

Εδώ και 29 μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός ανθελληνικού παραληρήματος του Τούρκου προέδρου. Σήμερα, ωστόσο, ήταν η πρώτη του ομιλία που δεν εκτόξευσε απειλές εναντίον της χώρας μας. Πέταξε, ωστόσο, τη μπηχτή του για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο για να «χτυπήσει» την αντιπολίτευση, καθώς για εκείνους έχει ξεκινήσει η  προεκλογική περίοδος.

ΕΕ σε Τουρκία: Σταματήστε τις απειλές, αλλιώς θα έχετε κατάλληλη απάντηση

Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν εξακολουθεί να «βυθίζεται» στις δημοσκοπήσεις και του φταίνε όλα και τα βάζει με όλους, μεταξύ αυτών και οι πολιτικοί αντίπαλοί του.

«Αυτοί οι οποίοι μέχρι σήμερα δοκίμασαν κάθε είδους πείραμα, από την προσπάθεια ενεργοποίησης κοινωνικών μας ρηγμάτων, παρενόχλησης των συνόρων μας, προσπάθειες διεθνούς πίεσης πάνω μας, μέχρι και απόπειρα πραξικοπήματος, πλέον δεν έχουν καθόλου υπομονή. Τόσο που έφτασαν να ελπίζουν στον πιο σάπιο πολιτικό της χώρας τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Αυτοί θα προασπιστούν τα συμφέροντα της χώρας μας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο;», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στους πολιτικούς αντιπάλους του.

Μήνυμα των «Big4» του ΝΑΤΟ στην Τουρκία για αποκλιμάκωση με την Ελλάδα

Συνεχίζεται το κρεσέντο προκλήσεων των τουρκικών ΜΜΕ

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται το κρεσέντο προκλήσεων από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τα «παπαγαλάκια» του Ερντογάν παρελαύνουν από τις εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων, τροφοδοτώντας ανθελληνικο αίσθημα στην κοινή γνώμη, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν ένα ενδεχομενο θερμό επεισόδιο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μια Τουρκάλα παρουσιάστρια, η οποία επιδόθηκε σε προκλητικό σόου για το Καστελόριζο.

Μιλάμε για νησιά τα οποία είναι κατά μήκος της ακτογραμμής της Τουρκίας. Είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Τουρκία, δηλαδή όπως λέει και η διάσημη φράση "μπροστά στη μύτη μας". Μιλάμε για το νησί Καστελόριζο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 600 χιλιομέτρων από την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, οι αναλυτές του Ερντογάν στριμώχνονται πλέον για μία θέση στα τουρκικά κανάλια. Διαγωνίζονται για το ποιος θα πει καλύτερα αυτά που θέλει να ακούσει ο σουλτάνος και προσπαθούν να δημιουργήσουν στο ακροατήριο της χώρας ατμοσφαιρα αποδοχής μιας ελληνοτουρκικής σύρραξης.

«Το σενάριο που υπάρχει στο κεφάλι του Μητσοτάκη είναι το εξής: Η Τουρκία να βγει από το ΝΑΤΟ. Να στραφεί ο Πρόεδρος Ερντογάν προς τον Πούτιν, να εφαρμόσουν όλοι εμπάργκο προς την Τουρκία, να υποστηρίξουν όλοι την Ελλάδα και έτσι η Ελλάδα να νικήσει την Τουρκία», ανέφερε ο πρόεδρος του κέντρου στρατηγικών μελετών TURKSAM. 

Νέο ανθελληνικό παραλήρημα από τουρκικά ΜΜΕ

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top